Νέα μήνυση κατά του γνωστού σκηνοθέτη για βιασμό 14χρονου

Τον προσέγγισε στην πλ. Μεταξουργείου και του έταξε ότι θα τον βοηθήσει

Νέα μήνυση κατατέθηκε στην εισαγγελία σε βάρος του γνωστού ηθοποιού σκηνοθέτη για βιασμό. Το αδίκημα φέρεται να έχει τελεστεί το 2010 και δεν είναι παραγεγραμμένο. 

Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης ηθοποιών

Ο μηνυτής, ο οποίος  κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης ήταν 14 ετών, δεν προέρχεται από τον καλλιτεχνικό χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες τον προσέγγισε στην πλατεία του Μεταξουργείου με την υπόσχεση ότι θα τον βοηθήσει να αναδειχθεί στον καλλιτεχνικό χώρο, προβάλλοντας τον κύκλο των γνωριμιών του. 

Σοκάρει η περιγραφή του Βασίλη που βιάστηκε από γνωστό σκηνοθέτη στα 15 του

Ο μηνυτής υποστηρίζει ότι συχνά πήγαιναν σε συναυλίες και ο καταγγελλόμενος τον βίασε στο σπίτι του. Το θύμα μιλάει και για άλλα παιδιά, που ο σκηνοθέτης δεχόταν στο σπίτι του.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του  μηνυτή, Γιάννης Βλάχος, σε δηλώσεις του χαρακτήρισε ιδιαίτερα επικίνδυνα τα χαρακτηριστικά  του συγκεκριμένου προσώπου, επισημαίνοντας ότι είναι πιθανό να συνεχίζει ακόμα και τώρα τη δράση του.

Οι αλλαγές στη νομοθεσία για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Υπενθυμίζεται ότι σε εξέλιξη είναι εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες που έχουν γίνει από ηθοποιούς για σεξουαλική κακοποίηση και τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, έχει κληθεί να καταθέσει όλα τα στοιχεία που έχει στα χέρια του. 

Η εξομολόγηση του Δημήτρη Μοθωναίου για την κακοποίηση στα έξι του χρόνια

Επίσης η  υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη κατάθεσε μηνυτήρια αναφορά – υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ζητώντας  να διερευνηθεί η υπόθεση των καταγγελιών  με επίκεντρο πρόσωπα από το χώρο του θεάτρου σε βάθος από τη δικαιοσύνη.

Σημειώνεται πως πρόκειται για τη δεύτερη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του συγκεκριμένου ανθρώπου, με την κατηγορία του βιασμού, καθώς πρώτος κατέφυγε στη δικαιοσύνη 40χρονος, ο οποίος φέρεται να κακοποιούνταν σεξουαλικά από τον σκηνοθέτη - ηθοποιό πριν από 25 χρόνια, από την ηλικία των 15 ετών έως τα 19 του χρόνια.

Δείτε όλο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top