Σύνδρομο Guillain Barre: Καλύτερα στην υγεία της η νοσηλεύτρια στην Κέρκυρα

Η επιστημονική κοινότητα αποκλείει το ενδεχόμενο παρενέργειας του εμβολίου

Όλο και καλύτερη είναι η κλινική εικόνα της νοσηλεύτριας από την Κέρκυρα, η οποία  αμέσως μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου, εμφάνισε παράλυση των κάτω άκρων. Η επιστημονική κοινότητα παρακολουθεί με προσοχή το περιστατικό, που προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στους πολίτες. Ωστόσο, στην πλειονότητά της, αποκλείει το ενδεχόμενο να πρόκειται για παρενέργεια από το εμβόλιο.

Σύνδρομο Guillain-Barre: Ποια είναι η κατάσταση της υγείας της νοσηλεύτριας

Τέσσερα 24ωρα μετά τον εμβολιασμό και την εμφάνιση του συνδρόμου Guillain - Barre, η 42χρονη νοσηλεύτρια έχει αρχίσει να ανακτά την κινητικότητα των ποδιών της. Σιγά σιγά, το χαμόγελο επιστρέφει στα πρόσωπα φίλων και συναδέλφων.

«Έχουμε μικρά σημάδια βελτίωσης, όσον αφορά στην αρχική συμπτωματολογία. Υπάρχει μια ανταπόκριση, φυσικά είναι πολύ νωρίς για να πούμε οτιδήποτε. Πάμε μέρα με τη μέρα, αλλά έχουμε σημάδια που μας κάνουν να έχουμε μια αισιοδοξία» είπε ο πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Κέρκυρας, Μάνος Αντωνάκης.

Κέρκυρα: Ερευνάται αν φταίει το εμβόλιο για το σύνδρομο Guillen Barre

«Αυτό περνάει κατά 80% σε έξι μήνες. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να το συζητήσουμε, κανένας λόγος να βάλουμε τον κόσμο σ’ αυτό το τρυπάκι να αρχίσουμε να λέμε όχι στο εμβόλιο» σημείωσε στον Ant1 o καθηγητής Παθολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Αχιλλέας Γκίκας. 

Ο προβληματισμός όλων, υγειονομικών αλλά και απλών πολιτών, στο άκουσμα αυτής της ιστορίας, ήταν μεγάλος. Ωστόσο, σχεδόν σύσσωμος ο επιστημονικός κόσμος απορρίπτει τη σύνδεση του εμβολίου με το αυτοάνοσο νευρολογικό νόσημα, που προκαλεί μυϊκή παράλυση.

Εισαγγελική παρέμβαση για τις δηλώσεις Γιαννάκου

«Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή επιστημονική τεκμηρίωση για την αιτιοπαθογενετική σχέση ανάμεσα στο εμβόλιο για τον Sars- Cov- 2 και το σύνδρομο Guillain-Barre, νούμερο ένα αυτό. Νούμερο δύο να εμβολιαστούμε, το συντομότερο δυνατό, όσο περισσότεροι γίνεται , αφού φαίνεται πως είναι ο μόνος τρόπος να επιστρέψουμε στην κανονικότητα» ανέφερε ο καθηγητής Νευρολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, Νικόλαος Γρηγοριάδης.

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, για διασπορά ψευδών ειδήσεων, με αφορμή δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, για συσχετισμό του συγκεκριμένου περιστατικού, με το εμβόλιο. Ταυτόχρονα η Ειδική Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ  έχει αρχίσει να συλλέγει τα στοιχεία που αφορούν στην υπόθεση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top