Με τι ωράριο και πώς θα δουλέψουν τα ανθοπωλεία την ημέρα του Βαλεντίνου

Ο πρ. των ανθοπωλών Αττικής μιλά στο star.gr για την ημέρα των ερωτευμένων

Όλα όσα είπε ο Μάριος Βαλλιάνος πρόεδρος του συλλόγου ανθοπωλών καταστηματαρχών Αττικής

Ανοιχτά θα είναι το Σάββατο και την Κυριακή τα ανθοπωλεία, με αφορμή την ημέρα των ερωτευμένων. Στις κόκκινες περιοχές ωστόσο, όπως η Αττική, όπου έχει επιβληθεί σκληρό lockdown και απαγόρευση της μετακίνησης μετά τις 18:00, τα καταστήματα θα λειτουργήσουν κατ' εξαίρεση από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5:30 το απόγευμα.

«Θα δουλέψουμε με click in shop και με delivery σε αυτές τις περιοχές. Οι αγορές στο φυσικό χώρο του καταστήματος μπορούν να γίνονται κατόπιν ραντεβού, βάσει της αναλογίας ένας πελάτης ανά 25 τμ, ενώ η παράδοση θα εξυπηρετεί παραγγελίες από τα ηλεκτρονικά καταστήματα ή μέσω τηλεφώνου», είπε στο star.gr o Μάριος Βαλλιάνος πρόεδρος του Συλλόγου Ανθοπωλών Καταστηματαρχών Αττικής.

O Μάριος Βαλλιάνος πρόεδρος του Σ.ΑΝ.Κ.Α

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τιμές στα λουλούδια αναμένεται να κινηθούν περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, πιθανόν και λίγο χαμηλότερα.

«Η πιο δημοφιλής επιλογή την ημέρα του Βαλεντίνου είναι τα κόκκινα τριαντάφυλλα. Αυτός είναι και ο μεγαλύτερος όγκος που φεύγει, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και πελάτες οι οποίοι επιθυμούν να είναι διαφορετικοί και να ξεχωρίζουν», σημείωσε.

Lockdown: Ανοιχτά τα ανθοπωλεία το Σαββατοκύριακο για τον Άγιο Βαλεντίνο

Όπως πρόσθεσε, υπάρχουν διάφορα είδη, διάφορες προελεύσεις και ποιότητες που μπορεί να καθορίζουν το ύψος της τιμής του τριαντάφυλλου.

«Κατά μέσο όρο ένα τριαντάφυλλο φέτος κοστίζει 3- 4 ευρώ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πιο φθηνά ή και πολύ- πολύ ακριβότερα. Το ίδιο ισχύει αντίστοιχα και με τις συνθέσεις λουλουδιών που μπορεί να ξεκινήσουν από τα 15 ευρώ, αλλά ανάλογα με την ποικιλία μπορείς να βρεις και με 50, με 100 ευρώ ή ακόμη και με περισσότερα χρήματα», είπε.

Αυτές οι ιστορίες αγάπης θα σας κάνουν να ερωτευτείτε ξανά!

Ο χαμένος τζίρος της πανδημίας

Η ημέρα του Βαλεντίνου, είναι η ημέρα που τα ανθοπωλεία πραγματοποιούν τον υψηλότερο τζίρο της χρονιάς. Από την πλευρά τους οι επαγγελματίες του κλάδου είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που θα καταφέρουν να δουλέψουν, καθώς οι μήνες της πανδημίας υπήρξαν καταστροφικοί για τον κλάδο και τις περίπου 6.000 επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα. 

«Ο χαμένος τζίρος υπολογίζεται ότι αγγίζει ακόμη και το 85%, δεδομένου ότι δεν έγιναν ανθοστολισμοί το Πάσχα, γάμοι και βαφτίσεις το καλοκαίρι, ενώ τον Οκτώβριο, το Νοέμβριο και τον Ιανουάριο υπήρξαν διαδοχικά lockdown», σημείωσε ο κ. Βαλλιάνος.

Επιτροπή: Εισηγείται σκληρό lockdown σε Αχαΐα, Εύβοια, Ρέθυμνο

Όπως πρόσθεσε, την τελευταία χρονιά χάθηκαν επίσης ημέρες, πολύ σημαντικές για τον κλάδο, όπως οι ονομαστικές εορτές «Κωνσταντίνου και Ελένης» ή «τ' Αϊ- Γιαννιού». 

«Κανείς δε γιορτάζει, κανείς δε δέχεται κόσμο σπίτι του ή δεν πηγαίνει κάπου επίσκεψη λόγω της πανδημίας, με αποτέλεσμα όλος αυτός ο κύκλος της δουλειάς να έχει χαθεί. Την τελευταία 12ετία με την οικονομική κρίση και τώρα με τον κορωνοϊό, έχει συρρικνωθεί ο κύκλος εργασίας μας», τόνισε.

Η πιο πρωτότυπη πρόταση γάμου: Σε κατάδυση με δαχτυλίδι... μέσα σε κοχύλι!

Ο άγιος των απανταχού ερωτευμένων

Ο εορτασμός της ημέρας του Βαλεντίνου ξεκίνησε από την Αμερική πριν από τουλάχιστον 70 χρόνια, ενώ στη χώρα μας ήρθε δειλά-δειλά στα τέλη της δεκαετίας του 70.

«Κανονικά είναι ημέρα του Βαλεντίνου και ο διεθνής όρος είναι Valentine's day. Είναι ένας άγιος καθολικός, ο προστάτης των ερωτευμένων, οι οποίοι στην εποχή του δέχονταν την κατακραυγή της κοινωνίας», σημείωσε ο κ. Βαλλιάνος.

Η αληθινή ιστορία πίσω από τον Άγιο Βαλεντίνο

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν και κανείς δεν αμφισβητεί ότι η ημέρα του Βαλεντίνου αποτελεί μία εμπορική δραστηριότητα, έρχεται να προσφέρει κάτι άλλο πολύ σημαντικό στους ανθρώπους, την αφορμή να δείξουν τα συναισθήματά τους στα αγαπημένα τους πρόσωπα. 

«Όταν δεχόμαστε ένα μπουκέτο λουλούδια φτάνουμε σε ένα από τα υψηλότερα επίπεδα ψυχικής ευφορίας. Βλέπουμε ότι ο άνθρωπός μας, μας σκέφτεται, μας αγαπάει, κινήθηκε, βρήκε κάτι, το διάλεξε, το έφερε και εμείς το έχουμε εκεί. Και αυτό είναι ζωντανό μπροστά μας… Πώς μπορεί να το αγνοήσει κανείς αυτό», είπε.

Πρωτότυπη σύνθεση, τούρτα με τριαντάφυλλα, του Μ. Βαλλιάνου για τη γιορτή των ερωτευμένων

Όπως πρόσθεσε, κάποιος ο οποίος προσφέρει λουλούδια στο ταίρι του, οποιαδήποτε ημέρα μέσα στο χρόνο ή και περισσότερες, δεν είναι απαραίτητο να το κάνει και την ημέρα του Βαλεντίνου. 

Ο Βαλεντίνος έρχεται σε όλους εμάς που η γκρίζα καθημερινότητα δε μας επιτρέπει να τα σκεφτόμαστε όλα, για να μας υπενθυμίσει ότι είναι μία καλή ευκαιρία να δείξουμε το ενδιαφέρον μας, αν δεν το έχουμε 
κάνει μέχρι τώρα.

Κι όμως οι παραδόσεις λουλουδιών, μπορεί να γίνουν «επικίνδυνες»

Σύμφωνα με τον κ. Βαλλιάνο, εκτός από τις τρυφερές ιστορίες των ζευγαριών, ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ημέρα του Βαλεντίνου παρουσιάζουν οι περιπτώσεις εκείνες που εντάσσονται στη γκρίζα ζώνη της «αισθηματικής παρανομίας».

«Σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει δυσκολία στην παράδοση και εμείς πρέπει να έχουμε ένα είδος ομάδας Δέλτα στο κατάστημα, για να κάνει τις παραδόσεις, οι οποίες ενέχουν “κινδύνους”…», σημείωσε με διάθεση για χιούμορ.

Σοφία Βέμπο: Ο θυελλώδης έρωτας της φωνής που νίκησε τον φασισμό

Ο ίδιος διηγήθηκε μάλιστα ένα αστείο περιστατικό, προς επίρρωση των λεγομένων του. 

«Πριν από αρκετά χρόνια, ένας κύριος μπήκε σε ένα ανθοπωλείο, διάλεξε μία ανθοδέσμη και ζήτησε να μεταφέρει ο ίδιος με το αυτοκίνητό του τον διανομέα, στο σπίτι όπου θα γινόταν η παράδοση. 

Έτσι κι έγινε. Ο υπάλληλος χτύπησε το κουδούνι, αλλά την πόρτα άνοιξε ένας άλλος κύριος, ο οποίος μόλις είδε τα λουλούδια και διάβασε την κάρτα τον έβαλε μέσα, κλείδωσε την πόρτα και τότε εμφανίστηκαν και δύο ντόμπερμαν. Υπό αυτές τις συνθήκες, ζήτησε από τον διανομέα να του μαρτυρήσει ποιος έστειλε τα λουλούδια, με αποτέλεσμα τον φέρει σε πολύ δύσκολη θέση. 

Τελικά, όταν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού κατάλαβε ότι δεν μπορεί να του αποσπάσει πληροφορίες, τον άφησε να φύγει, ωστόσο η καρδιά του φουκαρά είχε ήδη πάει στην κούλουρη με τα δύο ντόμπερμαν. Ο νεαρός ήξερε ότι ο αποστολέας ήταν απ’ έξω, αλλά φυσικά τήρησε το επαγγελματικό απόρρητο», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top