Νέα στοιχεία για τη νοσηλεύτρια που παρέλυσε: Θα χρειαστεί αποκατάσταση

Τι είπε στο star.gr η πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Κέρκυρας

Τι δήλωσε στο star.gr η πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου της Κέρκυρας

Αποκατάσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί η νοσηλεύτρια που παρέλυσε στα κάτω άκρα, ώστε να μπορέσει να επιστρέψει στην κανονική της ζωή. 

Όπως είπε στο star.gr, η πρόεδρος των εργαζομένων, Ντίνα Ιωάννου, η 42χρονη μητέρα δύο παιδιών, μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου εμφάνισε το σύνδρομο Guillain – Barre, παραλύοντας στα κάτω άκρα. Ταυτόχρονα ανέβασε πυρετό και είχε μυαλγία. 

Κορωνοϊός: Νοσηλεύτρια παρέλυσε μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, παρακολουθείται από τον θεράποντα ιατρό της και της χορηγείται κατάλληλη αγωγή. Δεν έχει εξακριβωθεί αν η παράλυση οφείλεται σε παρενέργεια του εμβολίου, όπως ανέφερε το πρωί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός. 

Μάλιστα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε τη διενέργεια προκατακτικής εξέτασης ώστε να διαπιστωθεί αν ο κ. Γιαννακός έχει τελέσει το αδίκημα διασποράς ψευδών ειδήσεων, καθώς δήλωσε με βεβαιότητα ότι η παράλυση στη νοσηλεύτρια προήλθε από τη δεύτερη δόση του εμβολίου, χωρίς να περιμένει το ιατρικό πόρισμα. 

Σύμφωνα, πάντως, με την κ. Ιωάννου, η νοσηλεύτρια έκανε το εμβόλιο της Pfizer που κάνουν όλοι οι υγειονομικοί. Και άλλοι συνάδελφοί της, εμφάνισαν πυρετό και μυαλγίες, κάτι που είναι φυσιολογικό μετά από κάθε εμβόλιο, όμως η παράλυση εμφανίστηκε μόνο στη συγκεκριμένη.

Κορωνοϊός: «Η βρετανική μετάλλαξη πιθανό να σαρώσει τον κόσμο»

Πρόσθεσε πως η 42χρονη εργάζεται επί 17 χρόνια στην πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου και βρισκόταν στην πρώτη γραμμή. Δεν είχε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας και η περίπτωσή της έχει προβληματίσει πολύ τους γιατρούς. 

Ωστόσο, όπως είπε δεν υπάρχει καμία ανησυχία για τους εμβολιασμούς, οι οποίοι συνεχίζονται κανονικά. 

Τι είναι το σύνδρομο Guillain-Barré  

Το σύνδρομο Guillain-Barré είναι ένα σπάνιο νευρολογικό νόσημα στο οποίο το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού επιτίθεται εναντίον των νεύρων, με αποτέλεσμα ο ασθενής να παρουσιάζει παράλυση και μούδιασμα – συνήθως στα χέρια και τα πόδια. 

Κορωνοϊός: Οι γειτονιές όπου «καλπάζει» ο ιός

Σε βαριές περιπτώσεις δε λειτουργούν σωστά οι αναπνευστικοί μύες και χρειάζεται μηχανικός αερισμός σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Η ακριβής αιτία του συνδρόμου Guillain-Barré δεν είναι γνωστή. Σύμφωνα με τους επιστήμονες πριν την εμφάνιση του συνδρόμου προηγείται μια λοίμωξη, όπως για παράδειγμα του αναπνευστικού συστήματος. Η θεραπεία είναι φαρμακευτική και οι περισσότεροι ασθενείς αναρρώνουν σε ικανοποιητικό βαθμό.

Εξαδάκτυλος: «Η Θεσσαλονίκη θα είναι διαφορετική από τη Δευτέρα»

Το σύνδρομο Guillain-Barré προσβάλλει 1-2 ανά 100.000 ανθρώπους. Εμφανίζεται σε κάθε ηλικία, αν και πιο σπάνια σε παιδιά. Μπορεί επίσης να προσβάλλει και εγκύους και να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή του εμβρύου.

Επιμέλεια Ευαγγελία Ντούρου
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top