Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται χιόνια από το Σάββατο

Πτώση θερμοκρασίας έως και 18 βαθμούς Κελσίου φέρνει η «Μήδεια»

Η πρόγνωση για την κακοκαιρία «Μήδεια» από τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά

Έκτακτο δελτίο επιδείνωση του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την κακοκαιρία «Μήδεια» που αναμένεται να «σαρώσει» τη χώρα από το Σάββατο.

Έρχεται η κακοκαιρία «Μήδεια»: Πολικό ψύχος και χιόνια από το Σάββατο

Την ίδια ώρα, επί ποδός βρίσκεται το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, που θα πραγματοποιήσει ευρεία σύσκεψη στις 5 το απόγευμα, υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Πυκνές χιονοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας

Κακοκαιρία προβλέπεται από το μεσημέρι του Σαββάτου (13-02-2021) από τα δυτικά και τα βόρεια, που βαθμιαία την Κυριακή (14-02-2021) θα επικρατήσει και στην υπόλοιπη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά:

1.    Τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις

2.    Τη μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο σταδιακά, της τάξης των 14-18 βαθμών Κελσίου και τον ισχυρό παγετό

3.    Τους πολύ θυελλώδεις βόρειους ανέμους, τοπικά σε επίπεδο θύελλας στο Αιγαίο

4.    Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες

5.    Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το Σάββατο (13-02-2021) το μεσημέρι στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας και βαθμιαία σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά και πρόσκαιρα στην Ήπειρο.

Επί ποδός η Πολιτική Προστασία ενόψει της κακοκαιρίας

Ευρεία σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 17:00, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, για τον βέλτιστο συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων, ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει μεγάλο μέρος της χώρας κατά τις επόμενες ημέρες.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν, επίσης, οι 13 περιφερειάρχες της χώρας, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΕΚΑΒ, της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), καθώς και των παραχωρησιούχων διαχείρισης Εθνικού Οδικού Δικτύου και του ΔΕΔΔΗΕ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top