Κορωνοϊός: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς πολιτών 60 - 64 ετών

Την Παρασκευή οι αιτήσεις για τους εμβολιασμούς 75 – 79 ετών

Αρχίζουν οι εμβολιασμοί των πολιτών ηλικίας 60-64 ετών. Αναλυτικά το πρόγραμμα εμβολιασμού στη χώρα, σύμφωνα με τον Μάριο Θεμιστοκλέους τη Δευτέρα 8/2.

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού για τις ηλικίες 60-64, ενώ την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου ξεκινούν οι αιτήσεις για τους εμβολιασμούς των πολιτών ηλικίας 75 – 79 ετών. 

Ανοίγει την Τετάρτη η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των πολιτών 60- 64 ετών

Το απόγευμα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, θα αρχίσουν να «φεύγουν» τα sms για εμβολιασμό στους εγγεγραμμένους στην άυλη συνταγογράφηση ηλικίας 60-64 ετών, για τους οποίους ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους έχουν παραλειφθεί οι πρώτες 45.000 δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca και οι πρώτοι εμβολιασμοί στην ηλικιακή ομάδα 60-64 με το εμβόλιο αυτό στη χώρα μας θα ξεκινήσουν στις 15 Φεβρουαρίου. 

AstraZeneca: Ξεκινούν 12 Φεβρουαρίου οι εμβολιασμοί σε πολίτες 60 – 64 ετών

εμβολιασμοί Ελλάδα

Άρχιζουν οι εμβολιασμοί πολιτών ηλικίας 60-64 ετών. AP Images

Παράλληλα, θα δημιουργηθεί ένα νέο σύστημα που θα αφορά αποκλειστικά εμβολιασμούς με το συγκεκριμένο εμβόλιο σε συγκεκριμένα εμβολιαστικά κέντρα, διαδικασία που θα κινείται παράλληλα με το σύστημα εμβολιασμών που ήδη έχει δρομολογηθεί.

Μάλιστα, για την ηλικιακή ομάδα από 75 έως 79 ετών ο στόχος είναι να ξεκινήσει εμβολιασμός στις 15 Φεβρουαρίου.

Αυξάνονται τα εμβολιαστικά κέντρα

Τα εμβολιαστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα αυξηθούν, καθώς ανοίγουν τμήματα στα δύο μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα, στα κτίρια της Helexpo στην Αθήνα και της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως έχει ενημερώσει ο κ. Θεμιστοκλέους, στόχος είναι να ενεργοποιηθούν άμεσα 750 εμβολιαστικά κέντρα τον Φεβρουάριο και μέχρι το τέλος Μαρτίου να έχουν εμβολιαστεί οι πολίτες των ηλικιακών ομάδων από 60 έως 64 και από 75 έως 79, οι οποίοι ανέρχονται περίπου σε 1 εκατομμύριο. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top