Ανοίγει την Τετάρτη η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των πολιτών 60- 64 ετών

Οι πρώτοι εμβολιασμοί θα γίνουν στις 15 Φεβρουαρίου

Ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό των πολιτών ηλικίας από 60 έως 64 ετών την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας. 

Κορωνοϊός: 638 νέα κρούσματα σήμερα και 276 διασωληνωμένοι

Οι πρώτοι εμβολιασμοί αυτής της ηλικιακής ομάδας θα γίνουν στις 15 του μήνα, πρόσθεσε, με το εμβόλιο της AstraZeneca. Οι πολίτες ηλικίας 60-64 ετών, θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού μόνο στα εμβολιαστικά κέντρα που θα διενεργούν τα εμβόλια της AstraZeneca.

Εμβολιασμοί: Αλλάζει ο σχεδιασμός μετά τα προβλήματα με την AstraZeneca

«Χθες παραλάβαμε τις πρώτες 45.000 δόσεις του εμβολίου της Astrazeneca κι αναμένουμε περισσότερες παραλαβές τις επόμενες ημέρες», συνέχισε.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες με τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna. Eιδικότερα, η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό πολιτών από 75 έως 79 ετών, ανοίγει την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου. 

Eπίσης, από 15 Φεβρουαρίου ενεργοποιούνται τμήματα των δύο μεγάλων εμβολιαστικών κέντρων σε Αθήνα (ΗELEXPO) και Θεσσαλονίκη (ΔΕΘ), προκειμένου να αυξηθούν τα διαθέσιμα ραντεβού για τους πολίτες. 

Τον Φεβρουάριο αυξάνουμε σημαντικά τη δυναμικότητα του συστήματος και ενεργοποιούμε 750 εμβολιαστικά κέντρα και 100 κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ για να διενεργούν εμβολιασμούς

Ο εμβολιασμός των πολιτών των δύο αυτών ηλικιακών ομάδων (60 -64 ετών και 75-79 ετών), οι οποίοι αντιστοιχούν σε ένα εκατομμύριο πολίτες, αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο, όποτε και θα συνεχίσει ο εμβολιασμός των υπόλοιπων ηλικιακών ομάδων.

Οι εμβολιασμοί στη χώρα μας έχουν ξεπεράσει τους 410.000 και το ποσοστό κάλυψης εμβολιασμών έχει φτάσει το 3,9%.

Το παράλληλο σύστημα εμβολιασμών 

Όπως εξήγησε ο κ.Θεμιστοκλέους, θα αναπτυχθούν δύο παράλληλα συστήματα, το ένα σύστημα θα αφορά εμβολιασμούς που γίνονται στην τρέχουσα ηλικιακή ομάδα, δηλαδή από 80 έως 85 (και από την Παρασκευή για τις ηλικίες από 75 έως 79) και το δεύτερο σύστημα θα αφροά στα εμβολιαστικά κέντρα, τα οποία θα διενεργούν εμβολιασμούς αποκλειστικά και μόνο με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως τα δύο αυτά συστήματα δε θα διασταυρώνονται. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος πολίτης που ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 60 - 64 θα μπορεί να κλείνει ραντεβού μόνο στα εμβολιαστικά κέντρα και όχι στα εμβολιαστικά κέντρα των υπολοίπων κατηγοριών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top