Ιωάννινα: Εντοπίστηκε η σορός του 32χρονου πιλότου

Στο σημείο ισχυρές αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις

Χθες εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους σε δύσβατη χαράδρα - Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

Εντοπίστηκε η σορός του 32χρονου πιλότου, του εκπαιδευτικού αεροσκάφους, που είχε συντριβεί στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.

πυροσβέστες Ιωάννινα

Σύμφωνα με το epiruspost, διασώστες της ΕΜΑΚ κατάφεραν να προσεγγίσουν σήμερα το πρωί  το σημείο, όπου εντοπίστηκε το αεροσκάφος.

Ιωάννινα: Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους

Η σορός του πιλότου εντοπίστηκε σε κοντινή απόσταση από το σημείο, όπου συνετρίβη το αεροπλάνο. Η ανάσυρση θα ξεκινήσει μόλις υποχωρήσει η πυκνή ομίχλη που επικρατεί στην περιοχή και θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα από αέρος με ελικόπτερο Super Puma της πολεμικής αεροπορίας.

Ανάσυρση σορού πιλότου Ιωάννινα

Ιωάννινα: Ο πιλότος δεν κατάφερε να προσπεράσει το «τείχος» Μιτσικέλι

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις διασωστών της ΕΜΑΚ που γνωρίζουν την περιοχή, ο 32χρονος πιλότος προσπάθησε να διασχίσει τη νεφελώδη Πίνδο για να πετάξει πάνω από τα Ιωάννινα. 

Επιχείρηση της ΕΜΑΚ στα Ιωάννινα

Βγαίνοντας όμως από το «τούνελ» της πυκνής ομίχλης βρέθηκε μπροστά στο «τείχος» του όρους Μιτσικέλι, το οποίο έχει υψόμετρο 1.810 μέτρα και αποτελεί το τελευταίο φυσικό εμπόδιο για να δει κάποιος το οροπέδιο των Ιωαννίνων. 

Φαίνεται λοιπόν πως ο χειριστής αιφνιδιάστηκε και την τελευταία στιγμή δεν πρόλαβε να υπερπηδήσει για λίγα μέτρα την ψηλή βουνοκορφή, με αποτέλεσμα το εκπαιδευτικό αεροσκάφος να προσκρούσει στο έδαφος.

Ιωάννινα: Μεγάλη κινητοποίηση από χθες που εντοπίστηκαν τα συντρίμμια

Χθες το απόγευμα, γύρω στις 17:00, Canadair που συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους, εντόπισε ένα ηλεκτρονικό σήμα.

Ποιος είναι ο χειριστής του εκπαιδευτικού αεροσκάφους

Τελικά κατάφερε να εντοπίσει τα συντρίμμια του αεροσκάφους σε μια δύσβατη χαράδρα, βάθους 280 μέτρων, επτά μίλια βορειοανατολικά του αεροδρομίου Ιωαννίνων, στο χωριό Καβαλάρι. 

Στο σημείο έσπευσε ελικόπτερο Super Puma, το οποίο κατέβασε διασώστη στη χαράδρα και επιβεβαίωσε πως πρόκειται για το αεροσκάφος που αναζητείτο. 

Ιωάννινα: Συνεχίζονται οι έρευνες για το εκπαιδευτικό αεροσκάφος

Το πρωί της Τετάρτης, κυνηγοί ειδοποίησαν τις αρχές ότι βρήκαν αντικείμενα που έμοιαζαν με συντρίμμια αεροσκάφους μέσα σε χαράδρα. 

Το διθέσιο εκπαιδευτικό αεροσκάφος εξαφανίστηκε το μεσημέρι της Κυριακής, με το τελευταίο στίγμα του να εντοπίζεται στο χωριό Μηλιωτάδες Ζαγορίου. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top