Ιωάννινα: Συνεχίζονται οι έρευνες για το εκπαιδευτικό αεροσκάφος

Χάθηκε το στίγμα του από χθες το μεσημέρι

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ όπως προβλήθηκε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Mε το πρώτο φως της ημέρας συνεχίστηκαν σήμερα οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση του χειριστή του εκπαιδευτικού αεροσκάφους, του οποίου το στίγμα χάθηκε στην περιοχή του ανατολικού Ζαγορίου, από το μεσημέρι της Κυριακής 31 Ιανουαρίου. 

Aγωνία για το εκπαιδευτικό αεροσκάφος που αγνοείται

Οι έρευνες ξεκινούν από το σημείο όπου σταμάτησαν με τη δύση του ηλίου το απόγευμα της Κυριακής, απέναντι από τις Καρυές στη θέση Παναγιά. Επικεντρώνονται κοντά στο όρος Μιτσικέλι, στην ευρύτερη περιοχή ανάμεσα στα χωριά Μηλιωτάδες, Καβαλλάρι, Ανθρακίτης, ενώ βάσει του τελευταίου στίγματος από τις Αρχές έχει αποκλειστεί ένα μεγάλο κομμάτι από την περιοχή όπου θα μπορούσε να έχει πέσει το αεροσκάφος, όπως μεταδίδει το Epirustv.

Ομάδες της Πολεμικής Αεροπορίας, της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ, της Αστυνομίας, του Ερυθρού Σταυρού σαρώνουν την περιοχή αξιοποιώντας την κάθε πληροφορία από τους κατοίκους της περιοχής. Στην επιχείρηση θα συμμετέχουν επίσης ένα ελικόπτερο augusta bel ένα C-130 κι ένα super puma, το οποίο δεν κατάφερε χθες να κάνει νυχτερινές πτήσεις λόγω καιρού. Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι δυσμενείς με χαμηλή νέφωση και βροχόπτωση.

Μόνο ο χειριστής βρισκόταν στο αεροπλάνο

Υπενθυμίζεται ότι το αεροσκάφος απογειώθηκε  στις 11:20 από τον αερολιμένα «Φίλιππος» στην Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινα, ενώ το τελευταίο σήμα δόθηκε στις 12:29, 5 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του αεροδρομίου Ιωαννίνων, στην ευρύτερη περιοχή των Μηλιωτάδων στο Ανατολικό Ζαγόρι.

Στο διθέσιο αεροσκάφος επέβαινε μόνο ο χειριστής. Πληροφορίες έκαναν λόγο για 45χρονο που είχε επαναλάβει αρκετές φορές την πτήση, ενώ σύμφωνα με το  Epirustv, ο αγνοούμενος χειριστής είναι 32χρονος εκπαιδευόμενος που εκτελούσε την τελευταία του πτήση πριν την απόκτηση του πτυχίου του. Μάλιστα, βάσει του σχεδίου πτήσης, o 32χρονος από το Ιράκ θα έκανε μία βόλτα πάνω από το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, χωρίς να προσγειωθεί και θα επέστρεφε και πάλι στην Κοζάνη.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top