Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στη Μυτιλήνη

Το επίκεντρό του υπολογίζεται στα 46 χλμ. δυτικά- νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης

Μεγάλος σεισμός μεγέθους 4,9 Ρίχτερ στη θαλάσσια περιοχή της Λέσβου, σημειώθηκε στις 07:46 το πρωί, ο οποίος έγινε αισθητός και στη Χίο.

Σάμος: Πόσο μετακινήθηκε το νησί μετά τον φονικό σεισμό του 2020

Το επίκεντρό του υπολογίζεται στα 46 χλμ. δυτικά- νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης και 231 χιλιόμετρα ανατολικά - βορειοανατολικά της Αθήνας.

Η αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου για τον σεισμό στη Μυτιλήνη

Η αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου για τον σεισμό στη Μυτιλήνη

Το εστιακό του βάθος εκτιμάται στα 14,9 χλμ.

Bάσει των πρώτων στοιχείων από την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το μέγεθος της σεισμικής δόνησης ήταν στα 5 Ρίχτερ.

Λέκκας: Πρόκειται για το ρήγμα του σεισμού του 2017 - Μάλλον ήταν ο κύριος σεισμός

Καθησυχαστικός για τον σεισμό εμφανίστηκε ο καθηγητής Διαχείρισης Καταστροφών του Πανεπιστημίου Αθηνών και επικεφαλής του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας.

«Είναι ένας σεισμός που σημειώθηκε στα νότια παράλια της Λέσβου, ουσιαστικά πρόκειται για συνέχεια του σεισμού του 2017 των 6,5 Ρίχτερ διότι πρόκειται για το ίδιο ρήγμα. Είναι ένας σεισμός που έγινε αισθητός σε όλη τη Λέσβο, αλλά κυρίως στα παράλια του νησιού. Δεν μας ανησυχεί ιδιαίτερα παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου» δήλωσε σχετικά ο κ. Λέκκας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA .

Ο ίδιος σημείωσε πως όλα δείχνουν πως πρόκειται για τον κύριο σεισμό αλλά θα πρέπει να περάσουν κάποιες ώρες  για να δούμε ακριβώς πως εξελίσσεται η σεισμική ακολουθία.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αναφορά για ζημιές ούτε κλήση για απεγκλωβισμό.

.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top