Όλυμπος: Οι δυο γιατροί δεν άκουσαν τις προειδοποιήσεις φίλων τους

Συγκλονισμένοι οι συγγενείς και οι συνάδελφοί τους

Μια τραγική ειρωνεία βρίσκεται πίσω από την τραγωδία που σημειώθηκε την Πέμπτη στον Όλυμπο, όπου δύο γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα κι έχασαν τη ζωή τους. 

Όλυμπος: Αυτοί είναι οι δύο γιατροί που σκοτώθηκαν από χιονοστιβάδα

Όπως αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η δημοσιογράφος Τασούλα Παπανικολάου, αρχικά ήταν να ανέβουν στον Όλυμπο επτά άτομα. Όμως οι τέσσερις διαφώνησαν για το σημείο που θα ανέβαιναν, τη θέση Ξερολάκι, καθώς θεωρούσαν πως είναι αρκετά επικίνδυνη. 

Προειδοποίησαν μάλιστα τους άλλους τρεις, πως στη συγκεκριμένη περιοχή υπήρχε παγωμένο χιόνι, είχε βρέξει κι είχε ξαναρίξει χιόνι, συνθήκες που συμβάλλουν στη δημιουργία χιονοστιβάδων. 

Όλυμπος: Νεκροί οι δύο ορειβάτες που καταπλάκωθηκαν από χιονοστιβάδα

Ο ένας από τους τέσσερις που διαφώνησαν κι ανέβηκε τελικά σε άλλη πλευρά του βουνού, επικοινωνούσε συνεχώς με τον έναν γιατρό, λέγοντάς του να μην πάνε εκεί που είχαν σχεδιάσει. 

Δυστυχώς δεν τον άκουσε και αυτό αποδείχθηκε μοιραίο για τον ίδιο και τον συνάδελφό του. 

Στις 15:00 οι υπόλοιποι της παρέας έμαθαν τι είχε συμβεί και φυσικά έπαθαν σοκ. Στο νοσοκομείο Λάρισας όλοι είναι συντετριμμένοι. Μιλούν για δύο άριστους επιστήμονες, οι οποίοι βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού, δείχνοντας αφοσίωση στο καθήκον τους και αυταπάρνηση. 

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης έγινε χθες η κηδεία του 46χρονου παθολόγου – εντατικολόγου. Τραγικές φιγούρες, οι γονείς του, η σύζυγός του και τα τρία του παιδιά. 

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πώς η αγάπη του του για το βουνό, στάθηκε τελικά μοιραία και του έκοψε το νήμα της ζωής. 

Σήμερα θα γίνει η κηδεία και του 49χρονου αναισθησιολόγου. Σε κατάσταση σοκ παραμένει ο τρίτος γιατρός, ο οποίος σώθηκε. Όσα καταφέρει να πει, θα ρίξουν φως στο τραγικό αυτό περιστατικό. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top