Μεταλλάξεις κορωνοϊού: 66 τα κρούσματα στη χώρα - Πού εντοπίζονται

Τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Τι ισχύει με τις νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού; Οι ειδικοί δίνουν απαντήσεις σε όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε. Βίντεο από κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star στις 26/1

Αυξάνονται τα κρούσματα της νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού στη χώρα μας, καθώς για πρώτη φορά σήμερα ο ΕΟΔΥ ανέφερε στην επίσημη ανακοίνωσή του τον ακριβή αριθμό και τις περιοχές όπου εντοπίστηκαν.

Κρούσματα σήμερα: Πόσα εντοπίστηκαν στην Αττική

Κορωνοϊός: Ακόμα 10 κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης στη χώρα μας

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων της νέας μετάλλαξης έφτασαν τα 66. Τα τελευταία ετπά κρούσματα εντοπίστηκαν στις εξής περιοχές:

-    1 δείγμα από τις Πύλες Εισόδου 

-    2 δείγματα από την Αττική

-    4 δείγματα από την Κρήτη 

Κορωνοϊός: 716 νέα κρούσματα και 18 νεκροί σε μία ημέρα

Αναλυτικά η ανακοίνωση ΕΟΔΥ για τα κρούσματα της νέας μετάλλαξης

Στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρεται το εξής για τα κρούσματα της νέας μετάλλαξης:

«Ολοκληρώθηκε η γονιδιωματική ανάλυση 96 δειγμάτων που αφορούν στην περίοδο 13-23 Ιανουαρίου 2021 και προέρχονται από τις Πύλες Εισόδου, την Αττική, την Κρήτη τη Δυτική Ελλάδα και τη Λέσβο.

Στο σύνολο των 96 δειγμάτων που αναλύθηκαν, 56 πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια ποιότητας που απαιτούνται για την ανάλυση και ο τελικός έλεγχος ολοκληρώθηκε επιτυχώς.

Από τον έλεγχο αναδείχθηκαν συνολικά 7 δείγματα θετικά για το νέο στέλεχος VOC 202012/01 (Lineage Β.1.1.7). Συγκεκριμένα το νέο στέλεχος VOC 202012/01 (Lineage Β.1.1.7) ανιχνεύθηκε σε: 1 δείγμα από τις Πύλες Εισόδου 2 δείγματα από την Αττική 4 δείγματα από την Κρήτη Συνολικά στη χώρα μας έχουν ταυτοποιηθεί 66 δείγματα θετικά για το μεταλλαγμένο στέλεχος Β.1.1.7 του ιού SARS-CoV-2.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top