Αποκάλυψη: Ούτε «κόφτης» στα SMS, ούτε χρονόμετρο μέσω του e- katanalotis

Οι λόγοι που δεν το επιτρέπουν

Ο συνωστισμός και η μεγάλη κοσμοσυρροή στην αγορά το Σαββατοκύριακο προβλημάτισαν έντονα κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους.

Σχέδιο για αγορές με χρονόμετρο μέσω του e-katanalotis και όχι με SMS

Όμως, αν και είχε πέσει στο τραπέζι σχετική πρόταση, δεν πρόκειται να μπει ούτε κόφτης στα sms, ούτε νέο χρονόμετρο στις αγορές, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Άννας Σταματιάδου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

O καθηγητής Πνευμονολογίας, εντατικής θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, εξέφρασε στο Star την ανησυχία του. «Βλέποντας αυτές τις εικόνες με πιάνει ένας φόβος,  ότι αυτό που πέτυχαμε όλοι μαζί, θα το χάσουμε από τον ενθουσιασμό μας».

Το αυτάκι κάποιων δεν ιδρώνει ούτε με πρόστιμα, ούτε με συστάσεις. Βάζουν τα ψώνια πάνω από όλα και τη δημόσια υγεία σε κίνδυνο. Δε θέλουν διορία στη βόλτα, μπορούν όμως να περιμένουν...  ώρες στις ουρές για μια μπλούζα εν μέσω πανδημίας.
«Όταν περιμένουμε σε ουρά και δεν έχουμε τη σωστή στάση - που είναι να σηκωθώ να φύγω και να πάω άλλη μέρα για ψώνια - τουλάχιστον να τηρώ την απόσταση από τον μπροστινό μου» επισημαίνει ο καθηγητής Βασιλακόπουλος. 

Αποκάλυψη Star: Δε θα μπει «κόφτης» στα SMS

Κόφτης πάντως στα sms στο 13033 δε θα μπει. Ούτε και θα χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα e-katanalotis όπου θα μπορούσε ένας πολίτης να κατεβάσει εφαρμογή- χρονόμετρο. Γιατί; 

  • Πρώτον, γιατί το 30% των μετακινήσεων γίνεται με γραπτή βεβαίωση 
  • Δεύτερον, γιατί πολλοί δεν είναι εξοικειωμένοι με τις εφαρμογές στα κινητά
  • Τρίτον, γιατί αυτό «σκοντάφτει» στα προσωπικά δεδομένα 

Την ίδια ώρα, κραυγή απόγνωσης έρχεται από τους επιχειρηματίες του λιανεμπορίου, που τονίζουν ότι δεν πρέπει να κλείσουν.
«Το υπουργείο πρέπει να θέσει αυστηρότερους κανόνες, αν πάμε σε τρίτο lockdown μια στις δυο επιχειρήσεις δε θα ανοίξουν» είπε ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου της Αθήνας, Μάκης Σαββίδης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top