Διμηνιό Κορινθίας: Στο νοσοκομείο δύο παιδιά από μολυσμένο νερό

Πίνουν ακατάλληλο νερό λόγω προβλήματος στη γεώτρηση

Σαν να μην έφτανε η πανδημία, οι κάτοικοι του Διμηνιού στην Κόρινθο πίνουν ακατάλληλο νερό λόγω προβλήματος στη γεώτρηση. Από τη μόλυνση δύο παιδάκια πήγαν στο νοσοκομείο, με το ένα με σαλμονέλα, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Γιάννη Ευσταθίου στο κεντρικό δελτίο του Star.

Εν μεσω κορωνοϊού, που οι επιστήμονες λένε να πλένουμε διαρκώς τα χέρια μας, ο δήμος στο Διμηνιό ανήρτησε ανακοίνωση που λέει ότι το νερό της περιοχής, όχι απλά δεν είναι πόσιμο, αλλά δεν κάνει, ούτε για μαγείρεμα.

H ανακοίνωση που ανήρτησε ο δήμος για το νερό στο Διμηνιό

H ανακοίνωση που ανήρτησε ο δήμος για το νερό στο Διμηνιό

«Βλέπουμε τα φίλτρα από όπου μας έρχεται το νερό από το δίκτυο. Το πρώτο φίλτρο, το οποίο είναι μαύρο, έχει διάφορες ουσίες μέσα, όπως λάσπες, σκουλήκια. Το δεύτερο φίλτρο είναι το καθαρό. Κοιτάξτε τη διαφορά» λέει κάτοικος του Διμηνιού.

Δύο παιδάκια στο νοσοκομείο

Ακόμα και αυτή η ειδοποίηση όμως, ήρθε αφότου οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν και παρενέβη ο εισαγγελέας. Τι ξεχείλισε το ποτήρι; Ότι δυο παιδάκια, ένα κοριτσάκι 5 ετών και ένα αγοράκι μόλις 3 ετών, πήγαν στο νοσοκομείο, με στομαχικά προβλήματα.

«Το κοριτσάκι εμφάνισε εμπύρετη γαστρεντερίτιδα από καμπυλοβακτήρια και το αγοράκι εμπύρετη γαστρεντερίτιδα από σαλμονέλα» εξήγησε η Ειρήνη Γαλάνη, επόπτρια δημόσιας υγείας και θεία των παιδιών.

Σύμφωνα με τη μητέρα των παιδιών, οι γιατροί τους είπαν ότι αυτό εμφανίζεται από βρώμικα χέρια και μολυσμένο νερό. «Βρώμικα χέρια σε ένα παιδάκι εν μέσω καραντίνας δεν υφίσταται» είπε. 

Η γενική διεύθυνση υγείας Κορίνθου ζήτησε από τον δήμο να ελεγχθεί το δίκτυο επειδή  τα δείγματα του νερού δεν πληρούν τους όρους της σχετικής ισχύουσας νομοθεσίας. 

Οι κάτοικοι είναι αναγκασμένοι να προμηθεύονται μπουκάλια με εμφιαλωμένο νερό, ενώ κάποιοι κατήγγειλαν ότι εμφάνισαν μέχρι και δερματικές παθήσεις.

«Τελευταία έγινε ένα δίκτυο από τη Στυμφαλία προς το Κιάτο αλλά το νερό αυτό δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες της πόλης, με αποτέλεσμα να ενισχύεται αυτό το νερό με νερό από τις γεωτρήσεις, το οποίο είναι ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση» είπε ο Νίκος Ζαχαρόπουλος, αντιπρόεδρος δημοτικού συμβουλίου του δήμου Σικυωνίων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top