Κορωνοϊός: Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί - Αυξάνεται ο ρυθμός του συστήματος

Τι είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους

Για την εξέλιξη των εμβολιασμών στη χώρα μας μίλησε κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Moderna: Αποτελεσματικό το εμβόλιο στις δύο μεταλλάξεις του κορωνοϊού

Όπως είπε, μέχρι τις 17:00 είχαν πραγματοποιηθεί 16.271 εμβολιασμοί, ενώ αναμένεται και σήμερα συνολικά να ξεπεράσουμε τους 17.000 εμβολιασμούς. Στο σύνολο η Ελλάδα έχει φτάσει στους 176.689 εμβολιασμούς, από τους οποίους 168.809 αφορούν την πρώτη δόση και οι υπόλοιποι την δεύτερη δόση.

«Έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 69 χιλιάδες πολίτες άνω των 85 ετών, περισσότεροι από 88 χιλιάδες υγειονομικοί και 10.700 στους οίκους ευγηρίας» σημείωσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Πιερρακάκης: Άνοιξε η πλατφόρμα για εμβολιασμό πολιτών 80 - 84 ετών  

Σχετικά με τα ραντεβού, ο γενικός γραμματέας διευκρίνισε ότι έχουν ήδη προγραμματιστεί 649 χιλιάδες ραντεβού για εμβολιασμό.

Σε σχέση με τις δόσεις και τις παραλαβές, ο κ. Θεμιστοκλέους υπογράμμισε ότι «σήμερα παραλάβαμε από τη Pfizer 100 χιλιάδες. Οι παραδόσεις έχουν αποκατασταθεί και ευελπιστούμε πως θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα».

«Αυξήθηκε η δυναμικότητα του συστήματος και του ρυθμού εμβολιασμού»

Όπως επεσήμανε ο κ. Θεμιστοκλέους, τις τελευταίες ημέρες έχει αυξηθεί η δυναμικότητα του συστήματος και του ρυθμού εμβολιασμού, ενώ ο μέσος όρος των τελευταίων ημερών ξεπερνάει τις 16.000 εμβολιασμούς. «Με βάση και τους σημερινούς εμβολιασμούς η Ελλάδα βρίσκεται στη 10η θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση στον κυλιόμενο μέσο όρο των τελευταίων 7 ημερών» υπογράμμισε ο κ. Θεμιστοκλέους, προσθέτοντας ότι «λειτουργούν αυτή τη στιγμή 390 εμβολιαστικά κέντρα, και στα νοσοκομεία και στα κέντρα Υγείας», τόνισε.

Πρόσθεσε, δε, ότι τα εμβολιαστικά κέντρα αναπτύσσονται ανάλογα της διαθεσιμότητας των εμβολίων. «Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα όλους τους τελευταίους μήνες, έτσι ώστε να μπορούμε να αναπτύσσουμε εμβολιαστικά κέντρα», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top