Εξαφάνιση 17χρονης: Πώς έφτασταν στα ίχνη της οι αρχές

Τα τηλέφωνα που έκανε στους γονείς της

Δείτε το ρερπορτάζ για την εύρεση της 17χρονης από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Ενώπιον της Δικαιοσύνης θα βρεθεί σήμερα ένας άνδρας, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην εξαφάνιση της 17χρονης στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Πρόκειται για έναν Νορβηγό, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης της έκτασης στο χωριό Χουδέτσι, όπου βρέθηκε η 17χρονη με τον 38χρονο Σλοβάκο. Ο συγκεκριμένος άνδρας, ο οποίος κατηγορείται επίσης για την εξαφάνιση της ανήλικης, πέρασε την πόρτα του δικαστικού μεγάρου Ηρακλείου το Σάββατο, αλλά ορίστηκε νέα δικάσιμος για σήμερα.

Πώς έφτασε στα ίχνη της 17χρονης η αστυνομία

Η ανήλικη κοπέλα εξαφανίστηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες, αφού είπε στον πατέρα της ότι θα πήγαινε μια βόλτα στο κέντρο του Ηρακλείου. 

Εξαφάνιση 17χρονης στην Κρήτη: Ποινή φυλάκισης στον 38χρονο

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχε δώσει σημεία ζωής έως τις 14 Ιανουαρίου, οπότε και τηλεφώνησε δύο φορές στους γονείς της. 

Όπως αναφέρει το creta24.gr, το κορίτσι μίλησε με τη μητέρα του και της είπε ότι είναι καλά και ότι έφυγε με τη θέλησή του. Στη συνέχεια τηλεφώνησε στον πατέρα του, είπε ότι είναι καλά και το έκλεισε. 

Εξαφάνιση στην Κρήτη: Τα πρώτα λόγια της 17χρονης στους αστυνομικούς

Η 17χρονη μίλησε, επίσης, και με φιλικό πρόσωπο της οικογένειας, καλώντας σε σταθερό τηλέφωνο και χωρίς απόκρυψη. Μετά από έρευνες διαπιστώθηκε ότι το νούμερο του τηλεφώνου είχε πρόθεμα 0047 και ανήκει στον Νορβηγό. 

Οι αστυνομικοί συνέχισαν τις έρευνες και βρήκαν το προφίλ του Νορβηγού στα social media και ότι μένει στο Χουδέτσι. Στις 15 Ιανουαρίου το πρωί έφτασαν στο σημείο και κάνοντας έρευνα σε μια σκηνή βρήκαν τη 17χρονη, τον Σλοβάκο, τον Νορβηγό και δύο ακόμα άνδρες, που δεν σχετίζονταν με την υπόθεση. 

Εξαφάνιση Κρήτη: Βρέθηκε η 17χρονη σε χωριό της Κρήτης

Οι αξιωματικοί της αστυνομίας εκτιμούν πως η κλήση έγινε από ξένο νούμερο για να μην εντοπιστεί εύκολα το σημείο, όπου βρισκόταν η ανήλικη. 

Κατόπιν έγινε γνωστό πως το κορίτσι έφυγε με ΚΤΕΛ για τις Αρχάνες και από εκεί έφτασε με τα πόδια στο Χουδέτσι. 

Η εξαφάνισή της είχε προετοιμαστεί τις προηγούμενες μέρες, και η 17χρονη είχε δώσει κάποια ρούχα της στον Σλοβάκο για να τα μεταφέρει στην κρυψώνα τους. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top