Καμπανάκι Καπραβέλου: «Έρχεται τρίτο κύμα και θα θρηνήσουμε πολλά θύματα»

Αποκάλυψε ότι είχε κληθεί από την Εισαγγελία της Θεσσαλονίκης

O συνωστισμός έξω από τις εκκλησίες, το άνοιγμα των σχολείων, το άνοιγμα του λιανεμπορίου προβληματίζουν τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής. Τη σοβαρότητα της κατάστασης όσον αφορά στην πανδημία και ότι «έρχεται τρίτο κύμα και θα θρηνήσουμε πολλά θύματα» τόνισε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νικόλαος Καπραβέλος.

Πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να προσθέσω για να βοηθήσω τους πολίτες και την πολιτεία να αποφύγουμε την τραγωδία, η οποία συνεχίζεται και βλέπουμε μπροστά μας

Αναφέρθηκε στην περίοδο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας ότι είναι σίγουρος ότι θα ζήσουμε πολύ χειρότερα περιστατικά. «Με αυτά τα μυαλά, δε θα μιλάμε μόνο για τραγωδία της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος αλλά της χώρας! Να είσαστε σίγουροι ότι έχουμε τρίτο κύμα μπροστά με μεγάλη σφοδρότητα και θα θρηνήσουμε πολλά θύματα» είπε.

Παγώνη στο Star: Δε θα αντέξουν τα νοσοκομεία μια άρση του lockdown!  

Όπως εξήγησε, τα αποτελέσματα του Ιανουαρίου θα φανούν τον Φεβρουάριο και πως η διαφορά μεταξύ Νοεμβρίου και Φεβρουαρίου θα είναι ότι το ΕΣΥ είναι πολύ πιο πιεσμένο χωρίς διαθέσιμες ΜΕΘ.

Lockdown: Παρατείνονται τα μέτρα σε Δυτική Αττική και άλλες τρεις περιοχές

Αποκάλυψε ακόμη ότι η εισαγγελία της πόλης τον κάλεσε για να διερευνήσει τυχόν ευθύνες για την τότε κατάσταση. «Σε μια από τις μαύρες μέρες του Νοεμβρίου είχα κάνει την επισήμανση ότι χάνονται και θα χαθούν ζωές που θα μπορούσαν να έχουν κερδηθεί. Μετά από εβδομάδα με είχε καλέσει η εισαγγελία Θεσσαλονίκης με τρία ερωτήματα: 1ον τι δεν έγινε που μπορούσε να γίνει, 2ον: ποτέ έπρεπε να γίνει και 3ον: ποιοι ευθύνονται… βρέθηκα σε πολύ δύσκολη θέση να εξηγήσω ότι ό,τι έγινε τον Οκτώβριο έγινε γιατί δεν ελήφθησαν μέτρα,  την πληρώσαμε με εκατόμβη θυμάτων και συνεχίζουμε» δήλωσε.

Ο κ. Καπραβέλος διευκρίνισε ότι για την επιδημική έκρηξη στη Θεσσαλονίκη δεν ευθύνεται μόνο η γιορτή του Αγίου Δημητρίου, αλλά σειρά άλλων δραστηριοτήτων όπως ο τουρισμός και το εμπόριο. 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top