Παγώνη στο Star: Δε θα αντέξουν τα νοσοκομεία μια άρση του lockdown!  

Ανησυχία για αύξηση κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες  

Την ανησυχία της για αύξηση των κρουσμάτων και τις επόμενες ημέρες, μετά από αυτή που έδειξαν τα χθεσινά στοιχεία, λόγω των εορτών των Χριστουγέννων, εξέφρασε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star με τον Βάιο Σύρρο.  

Κορωνοϊός: Αυξήθηκαν ξανά τα κρούσματα - 40 νέοι θάνατοι σε 24 ώρες

«Είναι σημαντικές οι ημέρες ου ακολουθούν και θα είναι κριτήρια για το τι θα συμβεί τις  επόμενες εβδομάδες, αν αυξηθεί ο αριθμός των διασωληνωμένων θα είναι πολύ ανησυχητική η κατάσταση» τόνισε η κ. Παγώνη.   

Η πρόεδρος της  ΕΙΝΑΠ χαρακτήρισε ανησυχητικές και τις εικόνες σήμερα από τις παραλίες, με ορισμένους πολίτες μάλιστα να μη φορούν μάσκα, αλλά συμφώνησε με το άνοιγμα των σχολείων. 

Γκάγκα: Φόβος για μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων το επόμενο 15ήμερο   

«Οι μαθητές στα σχολεία δε μεταδίδουν ιδιαίτερα τον ιό, το πρόβλημα είναι οι γιαγιάδες και οι παππούδες που τους μεταφέρουν στο σχολείο και συνωστίζονται έξω από αυτό. Εκεί πρέπει να υπάρξουν μέτρα» τόνισε, ενώ συμφώνησε με το άνοιγμα και Γυμνασίων  - Λυκείων,  με την προϋπόθεση συχνής διεξαγωγής τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.   

Η κα Παγώνη αναγνώρισε ότι «έχει κουραστεί ο κόσμος και έχει επηρεαστεί ψυχολογικά  με κλειστά μαγαζιά και κλεισμένος στο σπίτι υπάρχει μεγάλη ένταση μετά από 10 μήνες, αλλά προειδοποίξησε: «Αν ανοίξουν  τα πάντα,  σας το λέω, τα νοσοκομεία δε θα αντέξουν. Μπορεί να έχει βελτιωθεί η κατάσταση στις μονάδες Covid-19, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα αντέξουν αν υπάρξει μεγάλη πίεση».    
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top