Γκάγκα: Φόβος για μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων το επόμενο 15ήμερο   

Τι δήλωσε για το άνοιγμα των εκκλησιών τα Θεοφάνεια και τα σχολεία 

Τον φόβο της για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού τις επόμενες δύο εβδομάδες εξέφρασε η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας Μίνα Γκάγκα λόγω της χαλάρωσης,  στην τήρηση των μέτρων από τους πολίτες,  το διάστημα των εορτών των Χριστουγέννων. 

Κρούσματα: Αυτές οι περιοχές της Αττικής βρίσκονται στο «κόκκινο»

Η κυρία Γκάγκα μιλώντας στην εκπομπή του Σκάι «Σήμερα»  ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «όλοι χαλαρώσαμε λίγο στις γιορτές και είναι φυσιολογικό. Το φοβόμαστε το επόμενο 15ήμερο», ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες περιοχές που ανησυχούν περισσότερο τους ειδικούς.

Κορωνοϊός: Αυστηρό lockdown στον δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων - Τι θα ισχύει

Πάντως  η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας  τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος των σχολείων και τόνισε ότι δεν κινδυνεύουν τα παιδιά στα σχολεία με τη μάσκα. «Τα σχολεία είναι πιο ασφαλής τρόπος από το να είναι στις παιδικές χαρές χύμα» τόνισε και δήλωσε ότι «αν κρατάμε τις μάσκες και τα μέτρα τα πράγματα θα είναι καλά για όλους μας.». 

Για το εορτασμό των Θεοφανείων και τις εκκλησίες(που άνοιξαν τελικά για μικρό αριθμό πιστών παρά την απαγόρευση της Πολιτείας) ανέφερε ότι «τους νόμους και τον σχεδιασμό πρέπει να τους σεβόμαστε».

Εκκλησίες: Άνοιξαν τελικά για τα Θεοφάνεια με μικρό αριθμό πιστών

Όπως εκτίμησε χαλάρωση των μέτρων θα υπάρξει από την άνοιξη.   

Όσον αφορά το εμβόλιο η κυρία Γκάγκα επισήμανε ότι «φαίνεται πως το εμβόλιο θα καλύπτει για 6 μήνες. Μεγάλο ποσοστό των ασθενών που βγήκαν από το πρώτο κύμα έχουν ακόμα αντισώματα.»
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top