Ρόδος: Στο επίκεντρο των ερευνών οι εφαρμογές των δύο Ελλήνων μουσουλμάνων

Φέρονται να μοιράζονταν υλικό από την παρακολούθηση του ελληνικού στόλου

Πολλά πειστήρια έχουν στα χέρια τους οι αρχές σχετικά με τη δράση των δύο Ελλήνων μουσουλμάνων που συνελήφθησαν για κατασκοπεία στη Ρόδο. Ήδη εξετάστηκαν τα κινητά τους και οι έμπειροι αξιωματικοί προχωρούν στην αλληλογραφία τους.

Προφυλακίστηκαν οι δύο Έλληνες μουσουλμάνοι για την υπόθεση κατασκοπείας

Οι ειδικοί ερευνητές της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, κυριολεκτικά έχουν «ξετινάξει» τα πρώτα πέντε κινητά τηλέφωνα, παλαιάς τεχνολογίας, που βρέθηκαν στην κατοχή των δύο συλληφθέντων. Όλα ήταν απενεργοποιημένα, όταν κατασχέθηκαν. Από αυτά, τα τέσσερα βρέθηκαν στην κατοχή του 35χρονου γραμματέα του Τουρκικού Προξενείου στη Ρόδο και το πέμπτο στην κατοχή του 52χρονου μάγειρα.

Τώρα ακολουθεί το άνοιγμα ειδικών εφαρμογών επικοινωνίας, όπως είναι το viber και το what’s up, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, διοχετεύονταν το οπτικό υλικό από τις παρακολουθήσεις του στόλου μας, στην περιοχή του Καστελόριζου, στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο.  

Απολογούνται οι δύο κατηγορούμενοι για την κατασκοπεία στη Ρόδο

Στα εργαστήρια, υπάρχουν επίσης δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι και τέσσερα λάπτοπ, που θα ερευνηθούν σχολαστικά. Πάντως τα αποτελέσματα αναμένονται να βγουν άμεσα, τις επόμενες μέρες, καθώς αυτή η υπόθεση, είναι πρώτη προτεραιότητα για τις αρχές, και όπως είναι επόμενο, οι έρευνες κινούνται με εξαιρετικά γοργούς ρυθμούς. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top