Δήμος Λέρου: Στο ΣτΕ για την ακύρωση κατασκευής του ΚΥΤ στον Όρμο Λακκί

Τι ζητά στην προσφυγή του

Λέρος

Ο Δήμος Λέρου προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να ανασταλούν και να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι αποφάσεις για την κατασκευή κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης 2.000 μεταναστών στην τοποθεσία Όρμος Λακκί.

Ο Δήμος υποστηρίζει ότι ο πληθυσμός του νησιού ανέρχεται στους 8.000 κατοίκους και στη δομή που προγραμματίζεται να κατασκευαστεί θα εγκατασταθεί νέος πληθυσμός 2.000 ατόμων, που αντιστοιχεί στο 25% του ήδη υπάρχοντος πληθυσμού του νησιού, επιφέροντας έτσι ουσιαστική αλλοίωση, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια μελέτη ή επιστημονική ανάλυση για τις κοινωνικές, οικονομικές, πολιτιστικές συνέπειες.

Επίσης στην προσφυγή επισημαίνεται ότι παραβιάζονται οι επιταγές του άρθρου 24 του Συντάγματος, καθώς η επίμαχη περιοχή έχει χαρακτηριστεί προστατευόμενη λόγω του ιδιαίτερου φυσικού κάλους και πολιτισμού, όπως επίσης παραβιάζεται και η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας.

Ο Δήμος υποστηρίζει ακόμα ότι δεν υπάρχει χωροταξικός σχεδιασμός και μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, κατά  παράβαση του Συντάγματος.

Του Κωνσταντίνου Γεώργιζα

 

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top