Σούπερ μάρκετ: Πώς θα λειτουργήσουν τις γιορτές - Τι κωδικό SMS στέλνουμε

Το ωράριο λειτουργίας παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

Δείτε το video του δελτίου ειδήσεων του Star για τη λειτουργία των καταστημάτων με click away τη φετινή εορταστική περίοδο.

Με το ειδικό εορταστικό ωράριο θα λειτουργήσουν τα σούπερ μάρκετ την περίοδο των γιορτών, τα οποία λειτουργούν κανονικά καθημερινά από τις 8 το πρωί και δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες να εξυπηρετηθούν τόσο με τη μέθοδο του click away, όσο και με υπηρεσία delivery.

Ανοιχτά σήμερα σούπερ μάρκετ, μαγαζιά λιανικής με click away και κομμωτήρια

Το εορταστικό ωράριο για τα σούπερ μάρκετ τις παραμονές των εορτών έχει ως εξής:

-    Παραμονή Χριστουγέννων (Πέμπτη 24/12): 8:00 – 21:00

-    Παραμονή Πρωτοχρονιάς (Πέμπτη 31/12): 8:00 – 20:00

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων - Ανοιχτά την Κυριακή 27/12

Υπενθυμίζεται ότι τα σούπερ μάρκετ να λειτουργήσουν προαιρετικά και την προσεχή Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, με ωράριο που θα ρυθμίσουν οι επιχειρήσεις, με τις εγάλες αλυσίδες να έχουν ανακοινώσει ότι θα ανοίξουν από τις 9:00 έως τις 19:00. 

Για τη μετάβαση στο σούπερ μάρκετ, όπως και σε κάθε κατάστημα τροφίμων, απαιτείται η βεβαίωση μετακίνησης με τον κωδικό 2.

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων: Με αποστολή sms και η επιστροφή στο σπίτι

Οι κωδικοί μετακίνησης μέχρι τις 7 Ιανουαρίου

Υπενθυμίζεται ότι μετά την παράταση του lockdown τα SMS στο 13033 για μετακίνηση, και η απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ παρατείνονται έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 και αλλάζει μόνο η ώρα της βραδινής απαγόρευσης κυκλοφορίας σε 10 το βράδυ μέχρι 5 το πρωί.

-    Κωδικός 1: Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

-    Κωδικός 2: Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους

Για τη μετάβαση στα εποχικά καταστήματα που άνοιξαν από τις 7.12.2020, για αγορές από καταστήματα λιανικής (λιανεμπόριο) με click away, όπως και για τη μετάβαση σε κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία και υπηρεσίες μανικιούρ – πεντικιούρ απαιτείται η αποστολή SMS στο 13033 επίσης με τον κωδικό 2.

-    Κωδικός 3: Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

-    Κωδικός 4: Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.

-    Κωδικός 5: Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

-    Κωδικός 6: Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Ειδικώς για τις ημέρες 24, 25, 31 Δεκεμβρίου 2020 και 1 Ιανουαρίου 2021 επιτρέπεται η μετακίνηση προς τον σκοπό συμμετοχής σε συναθροίσεις, υπό προϋποθέσεις.

Ειδικώς για τις ημέρες 25 Δεκεμβρίου 2020, 1 και 6 Ιανουαρίου 2021 επιτρέπεται η μετακίνηση προς τον σκοπό συμμετοχής σε θρησκευτικές τελετές, υπό προϋποθέσεις.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top