Θεσσαλονίκη: Εξαφανίστηκε ο 14χρονος που κατηγορείται ότι σκότωσε 87χρονο

Η ανακοίνωση του ιδρύματος που τον φιλοξενούσε

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για το στυγερό έγκλημα στη Θεσσαλονίκη.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας στη Θεσσαλονίκη με δράστες δύο ανήλικα παιδιά και θύμα έναν 87χρονο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο 14χρονος κατηγορούμενος εξαφανίστηκε από το ορφανοτροφείο όπου φιλοξενούταν.

Δολοφονία Θεσσαλονίκη: Οι ανήλικοι σκότωσαν τον 87χρονο στο ξύλο

Όπως μετέδωσε το thestival, ο ανήλικος μεταφέρθηκε στο ίδρυμα όπου φιλοξενούταν και στο παρελθόν και είχε διαφύγει από αυτό. Τα χαράματα, όμως, διαπιστώθηκε ότι είχε εκ νέου διαφύγει από εκεί και είναι πάλι εξαφανισμένος.

Θεσσαλονίκη: 12χρονη και 14χρονος σκότωσαν ηλικιωμένο για 250 ευρώ

Η ανακοίνωση του ορφανοτροφείου

«Ο ανήλικος που σήμερα έγινε γνωστό στον Τύπο ότι κατηγορήθηκε μαζί με άλλους για την από 2.12.2020 ανθρωποκτονία και ληστεία σε βάρος ενός υπερήλικου συμπολίτη μας στη Θεσσαλονίκη είχε ανατεθεί με την Αριθ.539/2020 παραγγελία της Εισαγγελέα Ανηλίκων Θεσσαλονίκης η προσωρινή του φιλοξενία στο Παπάφειο. Στην εισαγωγή του είχαν διατυπωθεί έντονες αντιρρήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων και της Διοίκησής του, καθώς ο ανήλικος δεν πληρούσε για διάφορους λόγους τις προϋποθέσεις εισαγωγής σε αυτό», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Παπαφείου.

«Ο εν λόγω ανήλικος δηλώθηκε από το “Παπάφειο Ορφανοτροφείο” την 25.10.2020 επισήμως δια της νόμιμης διαδικασίας ως “εξαφανισμένος”, γεγονός για το οποίο είχε ενημερωθεί έγκαιρα η Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, επιβεβαιώνοντας τη βασιμότητα των αντιρρήσεων της Διοίκησης του “Παπαφείου Ορφανοτροφείου” που είχε υποδείξει άλλους φορείς ως κατάλληλους για την περίπτωση της φροντίδας του συγκεκριμένου ανηλίκου» προσθέτει το ίδρυμα.

«Σήμερα την 01.00΄ τη νύχτα, κατόπιν νέας παραγγελίας της Εισαγγελίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης επιβλήθηκε εκ νέου στο “Παπάφειο Ορφανοτροφείο” η εισαγωγή του ίδιου ως άνω ανηλίκου, χωρίς, μάλιστα, να γνωστοποιηθεί η ύπαρξη της τόσο σοβαρής νέας κατηγορίας που τον βαραίνει από τις αστυνομικές Αρχές και παρά τις έντονες αντιρρήσεις της Διοίκησης του Παπαφείου εξαιτίας μέτρων που έχει λάβει για την περιστολή της διάδοσης του κορωνοϊού στους τροφίμους του. Ο ανήλικος  τα χαράματα διαπιστώθηκε ότι είχε εκ νέου διαφύγει των χώρων του ορφανοτροφείου και είναι εκ νέου “εξαφανισμένος”», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η άγρια δολοφονία 

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση έγινε γνωστή το πρωί της Παρασκευής. Τα δύο ανήλικα αδέρφια, ηλικίας 14 ετών το αγόρι και 12 ετών το κορίτσι, φέρεται ότι ξυλοκόπησαν άγρια τον 87χρονο, αφού μπήκαν στη μονοκατοικία του όπου ζούσε για να τον ληστέψουν. Αφού τον άφησαν αιμόφυρτο, του άρπαξαν περίπου 250 ευρώ και εξαφανίστηκαν.

Σήμερα, ενώπιον της εισαγγελέως οδηγήθηκαν η 45χρονη γιαγιά και ο 40χρόνος σύντροφος της, που κρατούσαν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ τσίλιες στα δυο ανήλικα παιδιά στη Θεσσαλονίκη που δολοφόνησαν τον 87χρονο άνδρα για να τον ληστέψουν.

Οι δύο ανήλικοι δεν μεταφέρθηκαν στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης λόγω ανηλικότητας, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες του, οδηγήθηκαν σε δομή φιλοξενίας ανήλικων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top