Θεσσαλονίκη: 12χρονη και 14χρονος σκότωσαν ηλικιωμένο για 250 ευρώ

Στο εισαγγελέα η γιαγιά και ο σύντροφός της που φύλαγαν τσίλιες

Δείτε το video από το Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Σοκ έχει προκαλέσει στη Θεσσαλονίκη η εξιχνίαση της δολοφονίας ενός ηλικιωμένου άνδρα, ο οποίος στις 2 Δεκεμβρίου είχε πέσει θύμα ληστείας μέσα στο σπίτι του στο κέντρο της πόλης.

Από τις έρευνες προέκυψε ότι πίσω από τη δολοφονία του 86χρονου, βρίσκονται δύο ανήλικα παιδιά, μόλις 12 και 14 ετών, που φέρονται να του αφαίρεσαν τη ζωή για 250 ευρώ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ρόλο τσιλιαδόρου είχαν η 45χρονη γιαγιά των παιδιών και ο 40χρονος σύντροφός της. Οι δυο τους οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα. Οι δύο ανήλικοι δεν μετήχθησαν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης λόγω ανηλικότητας και έχουν οδηγηθεί σε κρατική δομή.

Η σύλληψη των δύο παιδιών έγινε στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης. Οι δύο ανήλικοι ομολόγησαν και περιέγραψαν τι συνέβη τη μοιραία ημέρα.

Είχαν προηγηθεί έρευνες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, η οποία σάρωσε τις κάμερες της περιοχής και έφτασε στα ίχνη τους, 12 μέρες μετά τη δολοφονία.

Πώς έγινε η δολοφονία του 86χρονου στη Θεσσαλονίκη

Ο άτυχος 86χρονος βρισκόταν μέσα στο σπίτι του στις 2 Δεκεμβρίου, όταν η 12χρονη και ο 14χρονος μπήκαν για να κλέψουν.

Ο ηλικιωμένος τους κατάλαβε και τότε άρχισαν να τον ξυλοκοπούν άγρια με μπουνιές, κλωτσιές και πολλά χτυπήματα στο κεφάλι. Στη συνέχεια άρπαξαν τα 250 ευρώ και εξαφανίστηκαν.

Το θύμα μεταφέρθηκε σε πολύ κακή κατάσταση στο Ιπποκράτειο με εγκεφαλική αιμορραγία. Οι γιατροί έδωσαν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν και μετά από τέσσερις ημέρες άφησε την τελευταία του πνοή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top