Δολοφονία Θεσσαλονίκη: Οι ανήλικοι σκότωσαν τον 87χρονο στο ξύλο

Του προκάλεσαν βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

Πάγωσε ολόκληρη η Θεσσαλονίκη από την είδηση ότι μια 12χρονη και ο 14χρονος αδελφός της σκότωσαν έναν παππού μέσα στο σπίτι του για 250 ευρώ και μια χρυσή αλυσίδα. 

Τα νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως προκαλούν ανατριχίλα. Τα δύο ανήλικα αδέλφια εισέβαλαν μέσα στο σπίτι του ηλικιωμένου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και του επιτέθηκαν με απίστευτη αγριότητα. 

Θεσσαλονίκη: 12χρονη και 14χρονος σκότωσαν ηλικιωμένο για 250 ευρώ

Σύμφωνα με την αστυνομία στις 2 Δεκεμβρίου τα δύο αδέλφια μπήκαν στην αυλή της μονοκατοικίας του 87χρονου. 

Εκείνη την ώρα ο άτυχος ηλικιωμένος ήταν στην κουζίνα του σπιτιού του και καθάριζε πατάτες. 

Τα δύο παιδιά άρχισαν να τον χτυπάνε με μπουνιές και κλωτσιές, μέχρι που έπεσε στο πάτωμα αιμόφυρτος. Στη συνέχεια του πήραν το μαχαίρι που κρατούσε στα χέρια του και τον μαχαίρωσαν στην παλάμη για να τους πει πού είχε κρυμμένα τα χρήματά του. 

Ο παππούς αντιστάθηκε όσο μπορούσε και στο τέλος οι δράστες έφυγαν παίρνοντας 250 ευρώ και μια χρυσή αλυσίδα. 

Έξω από τη μονοκατοικία φυλούσαν τσίλιες η 45χρονη γιαγιάς τους και ο 40χρονος σύντροφός της.

Ο 87χρονος μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στις 2 Δεκεμβρίου και κατέληξε μετά από τέσσερις μέρες. 

Η  κόρη του συντετριμμένη μίλησε στους δημοσιογράφους για όσα συνέβησαν στον πατέρα της.

«Ο άνθρωπος απεβίωσε. Μου είπε "είμαι καλά, μην στενοχωριέσαι, δεν έχω τίποτα". Σε τρεις μέρες πέθανε στο νοσοκομείο. Ήρθε κατευθείαν το ασθενοφόρο, η Αστυνομία, η Σήμανση. Όλα έγιναν στις 19:15. Έκανε κάτι να φάει στην κουζίνα, αντιλήφθηκε ότι είχαν μπει μέσα στο σπίτι.Οι δύο ανήλικοι μπήκαν, τα άλλα δύο άτομα περίμεναν έξω, κρατούσαν τσίλιες. Ήθελαν να πάρουν τα λεφτά, δεν κατάφεραν τίποτα. Ο πατέρας μου έπαθε εγκεφαλική αιμορραγία. Είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Αντιστάθηκε, είχαν προσπαθήσει κι άλλη φορά να τον κλέψουν. Είχε τα χρήματα για τον οίκο ευγηρίας, η μητέρα μου είχε άνοια» είπε.

Κάμερες ασφαλείας στην οδό Τερψιχόρης κατέγραψαν τη γιαγιά και τον σύντροφό της να φεύγουν και αρχικά οι αστυνομικοί πίστεψαν πως εκείνοι ήταν οι δράστες της δολοφονίας. Σε άλλο πλάνο όμως, φαίνονταν και τα δύο παιδιά να βγαίνουν από το σπίτι κι έτσι άρχισε να συμπληρώνεται το παζλ της υπόθεσης.

Τα αδέλφια ομολόγησαν την πράξη τους, ενώ η 45χρονη και ο σύντροφό της οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top