Δικηγόροι ζητούν από το ΣτΕ το «πάγωμα» των μέτρων για τις εκκλησίες

Υποστηρίζουν ότι η επίμαχη ΚΥΑ είναι αντισυνταγματική

ΣτΕ

Τρεις δικηγόροι προσέφυγαν στο ΣτΕ και ζητούν με προσωρινή διαταγή να παγώσει η υπουργική απόφαση που προβλέπει ότι από 13/12 ως 07/01 οι θρησκευτικές λειτουργίες και άλλες εκκλησιαστικές τελετές να τελούνται μόνο από ιερείς χωρίς πιστούς.

Ιερά Σύνοδος: Σύμφωνη με τα μέτρα για τις εκκλησίες στις γιορτές

Οι δικηγόροι υποστηρίζουν ότι η επίμαχη ΚΥΑ είναι αντισυνταγματική και ότι ο περιορισμός αυτός προσβάλλει τη θρησκευτική αυτονομίας τους, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, δηλαδή το δικαίωμα της θρησκευτικής κοινότητας να αυτοοργανώνεται. Επίσης, υποστηρίζουν ότι θίγει το δικαίωμα του θρησκευτικού πυρήνα, καθώς «επιβάλλει καθολική απαγόρευση της τελετής των λατρευτικών καθηκόντων παρουσία, έστω ενός αριθμού πιστών, την στιγμή μάλιστα που προβλέπονται ηπιότερα μέτρα σε άλλα πεδία δραστηριοτήτων».

Ανοικτές Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά οι εκκλησίες – Νέο όριο για πιστούς

Στην προσφυγή τους αναφέρουν ακόμα ότι με την επίμαχη υπουργική απόφαση παρεμποδίζεται η άσκηση των λατρευτικών τους καθηκόντων, κάτι που τους προκαλεί ανεπανόρθωτη ηθική βλάβη η οποία συνίσταται στην έντονη θλίψη και αδυναμία ανάπτυξης της προσωπικότητας τους στο πλαίσιο της θρησκευτικής κοινότητας,

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top