Ανοικτές Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά οι εκκλησίες – Νέο όριο για πιστούς

Θα γίνει λειτουργία και τα Φώτα αλλά χωρίς αγιασμό σε υπαίθριους χώρους

Ανοικτές θα είναι οι εκκλησίες τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια, όπως προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), που δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ).

Όπως προβλέπεται, θα επιτρέπεται ένας πιστός ανά 15 τ.μ., με μέγιστο αριθμό 25 πιστών για τους ιερούς ναούς και μέγιστο αριθμό 50 ατόμων για μητροπολιτικούς ναούς.

Λειτουργία εκκλησιών γιορτές 2020

Θα επιτρέπονται έως 25 πιστοί ανά ναό και έως 50 ανά μητροπολιτικό ναό για τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα

Πώς θα λειτουργήσουν οι Εκκλησίες τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Για τα Θεοφάνεια, απαγορεύεται η τέλεση υδάτων σε υπαίθριους χώρους. Θα επιτρέπονται μόνο εντός των ιερών ναών.

Πώς θα γιορτάσουμε τα Χριστουγέννα και την Πρωτοχρονιά

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα είχε γίνει τηλεφωνική επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση θα ακολουθήσει τις αποφάσεις της Επιτροπής των ειδικών, όσον αφορά στο θέμα της λειτουργίας των εκκλησιών κατά την περίοδο των χριστουγεννιάτικων εορτών.

Ο Στέλιος Πέτσας, πάντως, τη Δευτέρα είχε πει πως δεν υπάρχει συζήτηση για να αλλάξει το όριο των πιστών, που θα επιτρέπονται, το οποίο ήταν 9 άτομα στις απλές εκκλησίες και 25 στους μητροπολιτικούς ναούς. Όπως είχε πει, η όποια ευελιξία θα είχε να κάνει ως προς τη δυνατότητα να λειτουργήσουν οι εκκλησίες ακόμη μια ημέρα, δηλαδή την Πρωτοχρονιά.

«Με την προϋπόθεση ότι οι πόρτες και τα παράθυρα των ναών θα είναι ανοιχτά, αλλά και οι λειτουργίες θα είναι σύντομες, τότε οι εκκλησίες μπορούν να λειτουργήσουν τις ημέρες των Χριστουγέννων», σημείωσε η καθηγήτρια επιδημιολογίας της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού, μιλώντας στο Mega.

Δείτε εδώ ολόκληρο το ΦΕΚ για τα μέτρα που θα ισχυσου για τα ρεβεγιόν και τις εκκλησίες

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top