Πώς θα γιορτάσουμε τα Χριστουγέννα και την Πρωτοχρονιά

Ανακοινώθηκαν τα μέτρα για το ρεβεγιόν - Δείτε το ΦΕΚ

Ακούστε τι δήλωσε το πρωί της Τρίτης 15 Δεκεμβρίου στον Real FM για τα μέτρα για τα ρεβεγιόν και τις εκκλησίες ο Στέλιος Πέτσας

Τα μέτρα, που θα ισχύουν, για τις εκκλησίες και τις συναθροίσεις τις παραμονές και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, περιγράφει η Κοινή Υπουργική Απόφαση, που δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ).

Όπως προβλέπεται, για ρεβεγιόν και ειδικά τις ημέρες 24-25/12/2020, 31/12/2020 και 1/1/2021 επιτρέπονται συναθροίσεις με ανώτατο όριο έως εννέα ατόμων, που προέρχονται από δύο οικογένειες.

Μέτρα για ρεβεγιόν

Τα μέτρα προστασίας, που θα ισχύουν για τα ρεβεγιόν παραμονές και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιας

Πώς θα λειτουργήσουν οι Εκκλησίες τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Κικίλιας: Θα ενημερωθούν όλοι για τις αντενδείξεις του εμβολίου

Όπως τόνισε μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο Άδωνις Γεωργιάδης η σύσταση της κυβέρνησης παραμένει να κάνει η κάθε οικογένεια ρεβεγιόν μόνη της και να μη συναντηθούν οι παππούδες με τα εγγόνια.

Γεωργιάδης: Να μη συναντηθούν οι παππούδες με τα εγγόνια στο ρεβεγιόν

«Η μεγαλύτερη μας αγωνία αυτό τον καιρό είναι αυτές οι δύο μέρες (σ.σ.: εννοεί παραμονή και ανήμερα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά). Εάν παραβιάσουν τους κανόνες και συναντηθούν οι παππούδες και γιαγιάδες με τους εγγονούς κλπ. και ένας εξ αυτών είναι ασυμπτωματικός, στο τέλος της ημέρας θα έχουν κολλήσει όλοι», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι και τις μέρες αυτές ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22.00 έως τις 05.00.

Όσον αφορά στη μετακίνηση, στο τραπέζι έχει πέσει και η σκέψη να δημιουργηθεί ξεχωριστός κωδικός για την αποστολή SMS στο 13033. Υπάρχει όμως το ενδεχόμενο να στείλουμε τον κωδικό 6, που χρησιμοποιείται για άθληση και για βόλτα σε κατοικίδια. Αυτό το σενάριο είναι το πιο πιθανό. 

Δείτε εδώ ολόκληρο το ΦΕΚ για τα μέτρα που θα ισχυσου για τα ρεβεγιόν και τις εκκλησίες

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top