Γεωργιάδης: Να μη συναντηθούν οι παππούδες με τα εγγόνια στο ρεβεγιόν

Γιορτινό τραπέζι χωρίς καλεμένους αυτά τα Χριστούγεννα

Να κάνει κάθε οικογένεια μόνη της ρεβεγιόν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά προέτρεψε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», η καλύτερη επιλογή είναι να περάσουν τις μέρες των εορτών οι οικογένειες με τα μέλη, που μένουν μαζί, χωρίς καλεσμένους.

Click away: Το τρολάρισμα με κοντό παντελόνι σε Άδωνι και η απάντηση

«Η μεγαλύτερη μας αγωνία αυτό τον καιρό είναι αυτές οι δύο μέρες. Εάν παραβιάσουν τους κανόνες και συναντηθούν οι παππούδες και γιαγιάδες με τους εγγονούς κλπ. και ένας εξ αυτών είναι ασυμπτωματικός, στο τέλος της ημέρας θα έχουν κολλήσει όλοι», είπε.

Σχετικά με το όριο των 9 ατόμων για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, είπε πως η σύσταση είναι να μη γίνουν ρεβεγιόν και να γιορτάσει η κάθε οικογένειά μόνη της.

«Υπάρχουν κάποιες ανθρώπινες περιπτώσεις οικογενειών, που πράγματι δεν μπορούν να είναι χώρια. Και δε θέλαμε να φανούμε απάνθρωποι. Η σύσταση , όμως, είναι να μείνετε σπίτι σας», τόνισε.

Το click away θα λειτουργήσει καλύτερα στη συνέχεια

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο άνοιγμα των εποχικών καταστημάτων, τα οποία ήταν τα πρώτα που άνοιξαν, λέγοντας πως αποδείχθηκε σωστή απόφαση, καθώς «τηρούν τα μέτρα».

 «Απόδειξη ότι τα κρούσματα δύο εβδομάδες μετά το άνοιγμά τους πέφτουν και δεν ανεβαίνουν», είπε.

Όσον αφορά το πώς θα γίνει η αγορά σε προϊόντα, όπως παπούτσια ή ρούχα, χωρίς να τα δοκιμάσει, είπε: «Όπως γνωρίζετε, η μεγαλύτερη εμπορική επιχείρηση του πλανήτη είναι η Amazon. H οποία πουλάει και ρούχα, πιτζάμες, ρούχα κλπ. Πωλούν καθημερινά εκατομμύρια τέτοια προϊόντα. Εάν τα παραγγείλεις και δε σου κάνουν μπορείς να τα επιστρέψεις».

e-Καταναλωτής: Πώς κλείνουμε ραντεβού σε καταστήματα που δεν έχουν e-shop

Ο υπουργός εκτίμησε ότι τις επόμενες ημέρες θα λειτουργήσει ακόμα καλύτερα το click away, καθώς «οι επιχειρήσεις οργανώνονται και αντιλαμβάνονται πως δεν υπάρχει άλλη επιλογή». Παράλληλα, υπογράμμισε πως ακόμη κι αν είναι μικρός ο τζίρος, είναι προτιμότερο από το να μη γίνεται καθόλου. Μάλιστα, συμφώνησε εμφατικά ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση ταιριάζει η λαϊκή παροιμία «απ’ τα ολότελα, καλή κι η Παναγιώταινα». Προτιμότερο το μερικό εμπόριο από το καθόλου εμπόριο, είπε.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως όλες οι επιχειρήσεις, που θα λειτουργήσουν με click away, θα συνεχίσουν να μπορούν να εντάσσονται στα μέτρα στήριξης «σαν να ήταν κλειστές».

«Απίστευτη η δουλειά που κάνει ο σύλλογος “Ελπίδα”»

O υπουργός, στην αρχή της συνέντευξής του, με αφορμή το σποτ για το eshop, αναφέρθηκε στο έργο του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα», τονίζοντας πως, ως πρώην υπουργός Υγείας ,γνωρίζει ότι «η δουλειά που κάνει είναι απίστευτη».

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη στο πλευρό των πληγέντων στα Ιόνια Νησιά

«Είχα την τιμή τότε να δω ο ίδιος πολλές ιστορίες παιδιών, που σώθηκαν χάρη στη δουλειά της “Ελπίδας” και προτρέπω τον κόσμο να αγοράσει από αυτά τα προϊόντα. Θα πάρω και εγώ σήμερα», τόνισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top