e-Καταναλωτής: Πώς κλείνουμε ραντεβού σε καταστήματα που δεν έχουν e-shop

«Δε θα ανοίξουν άλλοι κλάδοι πριν τις γιορτές»

Τέλος στις ελπίδες και άλλων κλάδων της οικονομίας για άνοιγμα πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, έβαλε ο Νίκος Παπαθανάσης.

«Κάτω από αυτές τις συνθήκες, αυτή είναι η δυνατότητα αυτήν την στιγμή», είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στο Mega.

Click away: Πώς θα ψωνίζουμε από τα εμπορικά καταστήματα

Ο κ. Παπαθανάσης είπε πως η επιλογή του click away επιλέχθηκε προκειμένου να αποσυμφορηθούν οι μεταφορικές εταιρείες.

Lockdown: Ανοίγουν σήμερα τα καταστήματα μανικιούρ – πεντικιούρ

«Αντί να παραλαμβάνουμε τα προϊόντα στο σπίτι, τα παραλαμβάνουμε έξω από το κατάστημα. Είναι μια αποσυμφόρηση του συστήματος μεταφοράς και παράδοσης των προϊόντων», τόνισε.

Όπως είπε, με τον ίδιο τρόπο μπορούν να λειτουργήσουν και τα μεγάλα εμπορικά κέντρα, καθώς τα καταστήματα, που στεγάζονται σε αυτά, μπορούν να παραδίδουν τα προϊόντα στους πελάτες τους στον ανοιχτό χώρο στην είσοδο των κέντρων.

Μέσω της πλατφόρμας e-Καταναλωτής ραντεβού για click away αγορές 

Για όσα καταστήματα δε διαθέτουν e-shop, υπάρχει η δυνατότητα τηλεφωνικών παραγγελιών, όπως τόνισε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, καταστηματάρχες και πολίτες μπορούν να χρησιμοποιούν την ηλεκτρονική πλατφόρμα «e-katanalotis», μέσω της οποίας μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού για την παραλαβή των προϊόντων. 

Σημειώνεται πως η ψηφιακή πλατφόρμα e-Καταναλωτής αναβαθμίστηκε και από την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου έχουν τεθεί σε λειτουργία τόσο η δυνατότητα καθορισμού ραντεβού για την παράδοση προϊόντων εκτός καταστήματος (click away), όσο και η ενημέρωση για τις λιανικές τιμές πώλησης των καυσίμων.

Ισχύουν τα μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις που λειτουργούν με click away

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης ξεκαθάρισε ότι όλα τα καταστήματα που θα επιλέξουν να παραδίδουν τα προϊόντα τους με click away, παραμένουν στο ευνοϊκό καθεστώς οικονομικών ρυθμίσεων, όπως είναι η υποχρεωτική μείωση του ενοικίου κατά 40%, η δυνατότητα της επιστρεπτέας προκαταβολής και η αναστολή συμβάσεων των εργαζομένων τους με την καταβολή του επιδόματος ειδικού σκοπού.

Επίδομα 800 ευρώ: Πότε θα πάρουν τα χρήματα όσοι δεν πληρώθηκαν

Άδεια ειδικού σκοπού: Τι ισχύει για την περίοδο των Χριστουγέννων

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο δώρο Χριστουγέννων, επισημαίνοντας ότι το κράτος θα καταβάλλει κανονικά το κομμάτι που του αναλογεί και το υπόλοιπο θα πρέπει να καταβληθεί εγκαίρως από τους επιχειρηματίες.

Δώρο Χριστουγέννων: Πώς και πότε θα δοθεί σε εργαζόμενους και άνεργους

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top