Πώς θα λειτουργήσουν οι Εκκλησίες τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Έως 50 οι πιστοί στους μητροπολιτικούς ναούς

Ανοικτές, υπό αυστηρά μέτρα, και με διπλή λειτουργία τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα, φαίνεται πως θα είναι οι εκκλησίες.

Όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον Real FM, η επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ήταν σε πολύ καλό κλίμα.

Αποκάλυψη Star: Άνοιγμα των εκκλησιών από 21 Δεκεμβρίου ζητούν οι ιεράρχες

«Αντιλαμβάνομαι ότι η επιτροπή κινείται στην κατεύθυνση να έχουμε τρεις ημέρες αντί για δύο ανοιχτές τις εκκλησίες, δηλαδή Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Φώτα. Με τη δυνατότητα εφόσον το επιθυμούν οι εκκλησίες να έχουν διπλή λειτουργία, κάτι που γινόταν και στο παρελθόν», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναφορικά με τον αριθμό των πιστών, που θα επιτρέπεται να βρίσκεται εντός των ναών, ο κ. Πέτσας σημείωσε πως η λύση που προκρίνεται είναι «αντί των εννέα ατόμων να πάμε στους 25 κατά μέγιστο, ένα άτομο ανά 15 τ.μ. στους μη μητροπολιτικούς ναούς, ενώ για τους μητροπολιτικούς ναούς να πάμε στους 50 πιστούς το μέγιστο για αυτές τις τρεις ημέρες».

«Είναι θέμα της επιτροπής, δεν είναι θέμα της κυβέρνησης οι κανόνες λειτουργίας. Η επιτροπή δεν κάνει διαπραγμάτευση. Λαμβάνει τις αποφάσεις με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, αυτό έκανε και τώρα. Εισηγείται από ότι αντιλαμβάνομαι γιατί δεν έχω δει το τελικό πρακτικό της έκθεσής της, αλλά αυτό αντιλαμβάνομαι και από δηλώσεις μελών της και από αυτά που γνωρίζαμε από χθες το βράδυ, ότι εισηγείται αυτό που περιέγραψα πριν. Εμείς θα ακολουθήσουμε τη συμβουλή των ειδικών, όπως έχουμε κάνει στο παρελθόν», υποστήριξε.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top