Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Ραντεβού για εμβολιασμό με τον γιατρό

Τι προτείνει ώστε να είναι επιτυχής και μαζικός

Αποκαλυπτικές πληροφορίες για το τι σχεδιάζει η κυβέρνηση για τον εμβολιασμό- ρεπορτάζ κεντρικού δελτίου Star 10/12/20

Προτάσεις ώστε να είναι επιτυχής και μαζικός ο εμβολιασμός, διατυπώνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος. Μάλιστα, με επιστολή του προς την ηγεσία του υπουργείο Υγείας, συστήνει να χρησιμοποιηθεί το σύνολο των δυνάμεων που είναι διαθέσιμες στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. 

Κικίλιας: Θα ενημερωθούν όλοι για τις αντενδείξεις του εμβολίου

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «20.000 ιατρεία αποθαρρύνονται λόγω ασαφειών και υπερβολών στο μέχρι σήμερα σχεδιασμό, που θα πρέπει να διευκρινισθούν και να διορθωθούν».

Εμβόλιο κορωνοϊού: Οι πολίτες δε θα διαλέγουν ποιο θα κάνουν

Σύμφωνα με τον ΠΙΣ, οι ασθενείς θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού για τον εμβολιασμό επικοινωνώντας απευθείας με τον γιατρό τους, καθώς αυτή η απλή διαδικασία εξασφαλίζει τον αναγκαίο έλεγχο της κατάστασης της υγείας του ασθενούς, την εμπεριστατωμένη ενημέρωση και συμβουλευτική. Επιπλέον, θα βοηθήσει να ξεπεραστούν αμφιβολίες και δισταγμοί που μπορεί να συνοδεύουν το συγκεκριμένο εμβολιασμό.

Το σημαντικότερο είναι όμως ότι ο έλεγχος, που σύμφωνα με τον σχεδιασμό προβλέπεται μετά την άφιξη του ασθενούς στο εμβολιαστικό κέντρο, θα γίνεται νωρίτερα ώστε να μην υπάρχει σπατάλη χρόνου, εμβολίων και εμπιστοσύνης. Πρακτικά δηλαδή, κατά την άφιξη στο εμβολιαστικό κέντρο θα είναι απαραίτητη μια απλή θερμομέτρηση.

Ακόμη, κάνει λόγο για σπατάλη 12.000.000 ευρώ (που έχουν προϋπολογιστεί για τον διακανονισμό ραντεβού από άλλα κέντρα) σε μία άσκοπη, αντιεπιστημονική και ατελέσφορη διαδικασία.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος επισημαίνει ότι θα βοηθήσει αν:

- Οι ασθενείς έχουν δικαίωμα επιλογής εμβολιαστικού κέντρου και τα ιατρεία, δυνατότητα καθορισμού ωραρίου και ημερών λειτουργίας.

- Διευκρινισθεί ο αριθμός των επισκεπτών/τριών υγείας και των νοσηλευτών/τριών που μπορεί να επιτηρεί κάθε ιατρός, ώστε να είναι εφικτή η διοργάνωση και μαζικότερων εμβολιασμών, σε συνεργασία με άλλους φορείς.

- Στα ιατρεία, όταν οι εμβολιασμοί γίνονται από τον ίδιο τον ιατρό, θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα και την καταχώρηση του εμβολιασμού, εφόσον εργάζεται μόνος του. Με τον τρόπο αυτό, που είναι ήδη γνωστός και συνηθισμένος από άλλους εμβολιασμούς, η δυνατότητα εμβολιασμών της χώρας θα αυξηθεί κατακόρυφα.

- Αν διευκρινιστεί πώς διακινούνται και παραλαμβάνονται τα εμβόλια, καθώς και για τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις.

- Αν δοθεί μέριμνα για τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στους χώρους εργασίας τους, δημόσιους και ιδιωτικούς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top