Εμβόλιο κορωνοϊού: Οι πολίτες δε θα διαλέγουν ποιο θα κάνουν

Τι επεσήμανε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης

Δείτε στο βίντεο την αποκάλυψη Star για τους τέσσερις τρόπους με τους οποίους θα κλείνονται ραντεβού για το εμβόλιο 

Οι πολίτες, που θα αποφασίσουν να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού, δε θα διαλέγουν ποιο εμβόλιο θα κάνουν, όπως δε διαλέγουν και το εμβόλιο της γρίπης, δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, τόνισε ότι από τη στιγμή που ένα σκεύασμα έχει λάβει άδεια κυκλοφορίας, σημαίνει ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις και οι παραδόσεις από τις εταιρίες θα γίνουν ταυτόχρονα με τη χορήγηση άδειας από τα αρμόδια όργανα της ΕΕ. Τα εμβόλια ήδη κατασκευάζονται με το ρίσκο των εταιριών και δε θα υπάρξουν ελλείψεις.

Αποκάλυψη Star: Πώς θα κλείνουμε ραντεβού για το εμβόλιο - Τέσσερις τρόποι

Με βάση τον σχεδιασμό, στόχος είναι να εμβολιάζονται περίπου 2 εκατομμύρια πολίτες τον μήνα. Την ίδια ώρα, τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα όλης της χώρας ετοιμάζονται, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι εμβολιασμοί από τη στιγμή που έρθουν τα εμβόλια. Υπενθυμίζεται ότι εμβολιασμοί θα γίνονται μόνο στα εμβολιαστικά κέντρα και όχι στα φαρμακεία. Ωστόσο, οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού μέσω των φαρμακείων. 

Κορωνοϊός: Πώς θα κλείνετε ραντεβού για το εμβόλιο – Όλη η διαδικασία

Ο υφυπουργός Υγείας κατέληξε λέγοντας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων μειώνεται, άρα τα μέτρα αποδίδουν. Συνέστησε όμως προσοχή, καθώς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός τρίτου κύματος της πανδημίας.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Ψηφιακής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στη βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, είχε πει ότι θα χρησιμοποιηθεί η άυλη συνταγογράφηση και πως θα αξιοποιηθούν και μη ψηφιακά κανάλια, όπως τα 10.000 φαρμακεία, ως τόπος ενημέρωσης για όσους δεν έχουν επαφή με την τεχνολογία. Ακόμη, εξετάζεται και χρήση των ΚΕΠ. 

Όλες οι ειδήσεις σήμερα
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top