Αποκάλυψη Star: Πώς θα κλείνουμε ραντεβού για το εμβόλιο - Τέσσερις τρόποι

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στη χώρα μας, με την Κυβέρνηση να εργάζεται πυρετωδώς για το σχέδιο εμβολιασμού.

Τηλεδιάσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Η Κατερίνα Τσαμούρη αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, το πλήρες σχέδιο της κυβέρνησης, ώστε να κλειστούν πιο εύκολα και γρήγορα τα ραντεβού των πολιτών, είτε έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή είτε δεν έχουν. 

Κορωνοϊός: Πώς θα κλείνετε ραντεβού για το εμβόλιο – Όλη η διαδικασία

Σύμφωνα με την ρεπόρτερ του Star, ήδη στήνεται ένα υπερ-σύγχρονο ψηφιακό σύστημα. Control room θα ενώνει το Μαξίμου, τα αρμόδια υπουργεία και την Πολιτική Προστασία.

Οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό με τέσσερις τρόπους:

1)    Ο πρώτος είναι η άυλη συνταγογράφηση. Οι πολίτες θα δέχονται ένα sms στο κινητό με δυο ημερομηνίες, για τις δυο δόσεις του εμβολιασμού. Για παράδειγμα: 1η Φεβρουαρίου και 1η Μαρτίου. Οι πολίτες θα μπορούν να απαντούν αν είναι εντάξει με τις ημερομηνίες ή αν θέλουναλλαγή.

2)    Δεύτερος τρόπος: Θα μπαίνουν στην ιστοσελίδα emvolio.gov.gr, όπου θα συμπληρώνουν τα στοιχεία τους και θα κλείνουν ραντεβού βάσει του ΑΜΚΑ.

3)    Τρίτος τρόπος για όσους δεν έχουν άυλη συνταγογράφηση ή δεν έχουν πρόσβαση σε υπολογιστή: Αυτοί θα πηγαίνουν σε φαρμακείο για να κλείσουν ραντεβού και όχι για να κάνουν το εμβόλιο.

4)    Τέταρτος τρόπος: Θα μπορούν να πηγαίνουν και σε ΚΕΠ, μόνο για να κλείσουν ραντεβού. 

«Ο εμβολιασμός είναι μια πρόκληση με εκατοντάδες μικρά πράγματα. Θα χρησιμοποιηθεί η άυλη συνταγογράφηση, θα προτείνουμε δυο ραντεβού για το εμβόλιο. Θα αξιοποιηθούν και μη ψηφιακά κανάλια, όπως τα 10.000 φαρμακεία, ως τόπος ενημέρωσης για όσους δεν έχουν επαφή με την τεχνολογία και εξετάζουμε και χρήση ΚΕΠ. Για τον ίδιο λόγο, ίσως ανακοινωθούν κι άλλα κανάλια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ψηφιακής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στη βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top