Κορωνοϊός: Τα φαρμακεία θα συμμετάσχουν στον εθνικό εμβολιασμό

Πως μπορεί να εμβολιαστεί όποιος θέλει - Χρήσιμες οδηγίες

Δείτε το ρεπορτάζ του Μεσημεριανού Δελτίου Ειδήσεων του Star σχετικά με όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Την πρόταση του υπουργείου υγείας να στηρίξουν το εγχείρημα του «Εθνικού εμβολιασμού» αποδέχθηκαν οι φαρμακοποιοί και έτσι ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με την έλευση των εμβολίων κατά του κορωνοϊού στη χώρα μας, δήλωνει πανέτοιμος για τον εμβολιασμό των πολιτών. 

Εμβόλιο κορωνοϊού: Οι πολίτες δε θα διαλέγουν ποιο θα κάνουν

Χρήσιμες οδηγίες για τον εμβολιασμό

  • Τα Φαρμακεία μετατρέπονται σε κέντρα Ενημέρωσης και Συμβουλευτικής για τους πολίτες αναφορικά με την ασφάλεια και την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.
  • Ο ασφαλισμένος θα προσέρχεται στο φαρμακείο και με την πληκτρολόγηση του ΑΜΚΑ από τον φαρμακοποιό, θα εκτυπώνεται το έντυπο με τον ορισμό του εμβολιαστικού κέντρου, με τις ώρες και τις ημερομηνίες που θα εμβολιαστεί και για τις δυο δόσεις.
  • Θα υπάρχει η δυνατότητα διάθεσης και διενέργειας των εμβολίων και από τα φαρμακεία σε δεύτερο στάδιο, για τα εμβόλια τα οποία δεν θα απαιτούν ειδικές συνθήκες φύλαξης (-70 C).

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ Απόστολος Βαλτάς σημειώνει, «Σε ένα τόσο σημαντικό εγχείρημα για τη Δημόσια Υγεία, οι φαρμακοποιοί που από την πρώτη στιγμή βρίσκονται νύχτα και μέρα στο πλευρό των συμπολιτών μας, δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν».

«Είμαστε στο πλευρό των πρεσβευτών του εμβολιασμού και όχι των αρνητών, ώστε η πατρίδα μας να ξεπεράσει και αυτό τον σκόπελο και να επιστρέψει γρήγορα στην κανονικότητα. 

Εθνικό σχέδιο εμβολιασμού: Πώς θα κλείνονται τα ραντεβού στους πολίτες

Παράλληλα εμείς οι φαρμακοποιοί οικοδομούμε με σταθερές θεσμικές κατακτήσεις το μέλλον του φαρμακευτικού επαγγέλματος και της επιστήμης μας στην υπηρεσία των συμπολιτών μας».

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει ένα πρόγραμμα ενημέρωσης και επικαιροποίησης των γνώσεων των φαρμακοποιών σχετικά με τον επικείμενο εμβολιασμό από το Ινστιτούτο Δια βίου Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Ανάπτυξης Φαρμακοποιών (ΙΔΕΕΑΦ) του ΠΦΣ μέσω του οποίου έχουν γίνει εκατοντάδες εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top