Αποκάλυψη Star: Μεγάλη επιχείρηση για τη μεταφορά των εμβολίων στη χώρα μας

Πώς θα διανεμηθούν σε όλη την Ελλάδα

Τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου ξεκινά το πρώτο «κύμα» εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα και έχει ήδη στηθεί μία τιτάνια επιχείρηση για την ασφαλή μεταφορά και τη διανομή των εμβολίων που παραπέμπει σε μυστική αποστολή.

Εμβόλιο Κορωνοϊού: Μέσω της άυλης συνταγογράφησης θα κλείνουμε ραντεβού

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Μαρίας Τσιλινίκου για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, είναι μετρημένοι στα δάχτυλα εκείνοι που γνωρίζουν τα 14 σημεία αποθήκευσης του εμβολίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια: πάνοπλοι αστυνομικοί  και ιδιωτικές εταιρίες security δεν πρέπει να χάσουν λεπτό από τα μάτια τους το πολύτιμο φορτίο και πρέπει να σχεδιάσουν την πιο απαιτητική μεταφορά που έγινε τα τελευταία χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Θα πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο και παράλληλα να τηρούμε τα μέτρα»

Έτσι θα γίνει η διανομή των εμβολίων

Η αποστολή του εμβολίου θα ξεκινήσει από αποθήκη της Pfizer στην κεντρική Ευρώπη με προορισμό τη χώρα μας. Εκεί διατηρείται σε ειδικά διαμορφωμένους ψυκτικούς θαλάμους, με θερμοκρασίες στους -70 βαθμούς Κελσίου.

Εμβολιασμός: Με τρεις τρόπους θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού οι πολίτες

Η μεταφορά τους στο αεροδρόμιο θα γίνει με ειδικά φορτηγά ψυγεία. Ανάλογα οχήματα θα περιμένουν το φορτίο και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» απ΄όπου και θα μεταφερθεί σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Κρήτη, Πάτρα. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται για μία γιγάντια απαιτητική επιχείρηση καθώς τα εμβόλια μπορούν να μείνουν για πέντε ημέρες στους -2 και στους -8  βαθμούς Κελσίου.  Έτσι χρειάζεται στρατιωτική πειθαρχία και απόλυτο συγχρονισμό των ραντεβού των πολιτών για να μην καταλήξουν στα σκουπίδια δόσεις που είναι πολύτιμες.  

Ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτα

Οι εμβολιασμοί στην χώρα μας θα ξεκινήσουν στις 11 Ιανουαρίου.

Αυτοί που θα εμβολιαστούν πρώτοι είναι οι υγειονομικοί, οι αιμοκαθαρώμενοι, οι  οίκοι ευγηρίας, τα κέντρα αποκατάστασης, οι ηλικιωμένοι άνω των 65 χωρισμένοι σε υποομάδες, σώματα ασφαλείας , εκπαιδευτικοί και ύστερα ακολουθεί ο γενικός πληθυσμός.

Ωστόσο, οι ειδικοί εκφράζουν την αισιοδοξία τους και για φάρμακα κατά του κορωνοϊού. 


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top