Αρκουμανέας: Δεν υπάρχει άλλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων

«Απαράδεκτα και κακόβουλα τα δημοσιεύματα για τον ΕΟΔΥ»

Απάντηση στα δημοσιεύματα δύο κυριακάτικων εφημερίδων που κάνουν λόγο για παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων έδωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Κορωνοϊός: Καταγγελίες για την καταγραφή κρουσμάτων – Η απάντηση του ΕΟΔΥ

«Βρίσκομαι σήμερα εδώ γιατί θεωρώ απαράδεκτα τα κακόβουλα δημοσιεύματα. Το μόνο που πετυχαίνουν είναι να απαξιώνουν την εργασία των επιστημόνων του ΕΟΔΥ και να αμφισβητούν την εγκυρότητα των στοιχείων» σημείωσε.

«Υπάρχει μόνο ένα σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων κορωνοϊού που λειτουργεί από τον Μάρτο του 2020. Όλοι, δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια καταχωρούμε στο ίδιο σύστημα», τόνισε ο κ. Αρκουμανέας.

Νοσοκομείο Πέλλας: Διαψεύδει τις φήμες για «διαλογή ασθενών με Covid»

Από τη μεριά του ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε: «Όσα γράφτηκαν χθες, όλοι εμείς στην οικογένεια της Πολιτικής Προστασίας τα θεωρούμε άδικα και αβάσιμα. Ούτε διπλές καταγραφές υπάρχουν ούτε τίποτα. Οι στιγμές είναι δύσκολες και απαιτούν σοβαρότητα. Ο ΕΟΔΥ, οι επιστήμονές του, οι συνεργάτες του είναι οι ήρωες της πρώτης γραμμής. Όλοι εμείς αυτό το ξέρουμε».

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας με αφορμή τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας στις εφημερίδες «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» και «ΒΗΜΑ» περί παράλληλου συστήματος καταγραφής κρουσμάτων με κορωνοϊό από τον ΕΟΔΥ, με αποτέλεσμα τη μη ακριβή αποτύπωση του αριθμού των ατόμων που έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό. 

Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στον επικεφαλής της Ποινικής Δίωξης Νίκο Ορνεράκη ο οποίος θα μελετήσει τα δημοσιεύματα και θα αρχίσει να καλεί μάρτυρες προκειμένου να διακριβώσει τη βασιμότητα των καταγγελιών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top