Απεργία ΑΔΕΔΥ: Χωρίς Μετρό και ΗΣΑΠ - Πώς θα κινηθούν τα υπόλοιπα μέσα

Έντονη αστυνομική παρουσία στο κέντρο της Αθήνας

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τις συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματίσει στο κέντρο της Αθήνας

Ταλαιπωρία περιμένει σήμερα το επιβατικό κοινό, λόγω της 24ωρης απεργίας που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ και στην οποία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. 

Οι συνδικαλιστές ζητούν ενίσχυση των μέτρων προστασίας της υγείας στους χώρους εργασίας και τα σχολεία, θωράκιση του ΕΣΥ και επίταξη του ιδιωτικού τομέα σε υγεία και μεταφορές.

«Νεκρώνει» ο δημόσιος τομέας την Πέμπτη - 24ωρη πανελλαδική απεργία

Χειρόφρενο για 24 ώρες θα τραβήξουν οι εργαζόμενοι στο Μετρό και τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, ενώ το Τραμ θα κινηθεί κανονικά έως τις 18:00 το απόγευμα, ενώ στη συνέχεια θα τραβήξει χειρόφρενο, καθώς οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις με στάση εργασίας από τις 18:00 έως το τέλος της βάρδιας. 

Κανονικά θα κινηθεί ο Προαστιακός, ενώ τα σωματεία των οδηγών στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ δεν έχουν ανακοινώσει προς το παρόν τη συμμετοχή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις. 

Κορωνοϊός: Νέες εστίες με δύο συγκεντρώσεις και μια πορεία την Πέμπτη

Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια από τις 00:01 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως και τις 24:00 τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας, ενώ στην απεργία συμμετέχουν και οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ.

Αντίθετα ανέστειλαν τη στάση εργασίας οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. 

«Χειρόφρενο» σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ την Πέμπτη λόγω 24ωρης απεργίας

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία. Η ομοσπονδία θα προχωρήσει σε συμβολικές συγκεντρώσεις στην πύλη των νοσοκομείων στις 08:00 το πρωί ενώ στις 12:00 το μεσημέρι έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας.

Αρκετές συλλογικότητες και σωματεία έχουν καλέσει σε συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Αθήνας και γι' αυτόν τον λόγο είναι έντονη η αστυνομική παρουσία, ώστε να αποτραπεί ο οποιοσδήποτε συνωστισμός. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top