Τσουχτερά πρόστιμα στους ελέγχους για τα μέτρα - 577.400€ μόνο τη Δευτέρα

Καταγράφηκαν 1.927 περιπτώσεις παράβασης

Πρόστιμα για κορωνοϊό: Πού καταβάλλονται και τι γίνεται εάν δεν πληρώσετε

Πρόστιμα ύψους 577.400€ επιβλήθηκαν κατά τους 67.183 ελέγχους που έγιναν χθες Δευτέρα από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Ε.Α.Δ., Σ.ΕΠ.Ε, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρειες). Συνολικά καταγράφηκαν 1.927 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Έλεγχοι για κορωνοϊό: Πρόστιμα ύψους 1,5 εκατ. ευρώ μέσα σε τρεις μέρες

Ανάμεσα στις κυριότερες παραβάσεις ήταν η μη χρήση μάσκας, η μη νόμιμη μετακίνηση και η μη τήρηση της αναστολής/ειδικών κανόνων λειτουργίας τους κλάδου.

Κατανομή των ελέγχων ανά Περιφέρεια για τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου ς

Κατανομή των ελέγχων ανά Περιφέρεια για τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου - φωτογραφία από Εθνική Αρχή Διαφάνειας

Ειδικότερα, πρόστιμα συνολικού ύψους 15.000€ επιβλήθηκαν σε τρία καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, διότι λειτουργούσαν κατά παράβαση της αναστολής λειτουργίας του κλάδου.

Ακόμη, πρόστιμα των 5.000€ επιβλήθηκαν σε δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και στην Περιφέρεια Αττικής,  διότι λειτουργούσαν κατά παράβαση της αναστολής λειτουργίας του κλάδου. Επίσης, 3.000€ επιβλήθηκαν στον υπεύθυνο διαχείρισης της  επιχείρησης, στην Αττική.

Επίσης, επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο ύψους 3.000€ στον υπεύθυνο διαχείρισης μίας λέσχης παιχνιδιών, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, για παράβαση της αναστολής λειτουργίας του κλάδου και πρόστιμο ύψους 15.000€ σε ένα κατάστημα πώλησης εμπορευμάτων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, διότι πωλούσε σε λιανική προϊόντα, οι κωδικοί των οποίων είναι σε απαγόρευση.

 

Τέλος, επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 5.000€ σε ένα ατάστημα εποχιακών ειδών, στην Περιφέρεια Αττικής, διότι λειτουργούσε κατά παράβαση της αναστολής λειτουργίας

Τετραψήφιο 1520

Το 1520 δέχτηκε συνολικά 3.230 κλήσεις που αφορούσαν α) σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και β) καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Οι φορείς ελέγχου επικεντρώνουν τη δραστηριότητά τους στις περιοχές που καταγράφουν το μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων. Παράλληλα συνεχίζονται και οι έκτακτοι έλεγχοι σε σημεία υψηλής διακινδύνευσης, όπως είναι οι μονάδες μεταποίησης αγροτικών προϊόντων και οι χώροι εντάσεως εργασίας με επίκεντρο την προστασία της υγείας των εργαζομένων στους χώρους αυτούς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top