Κορωνοϊός- πρόστιμα: Το 60% των πολιτών προχωρά σε ένσταση

Ελάχιστοι πληρώνουν το τίμημα για την παράβαση του υγειονομικού κώδικα

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με τα πρόστιμα που επιβάλλονται καθημερινά για μη χρήση μάσκας και παραβίαση του lockdown από τους πολίτες. Φαίνεται πως τα περισσότερα δεν εισπράττονται και έχει αναπτυχθεί ένα καινούργιο ρεύμα «δεν πληρώνω». 

Αρχικά, το 56 % των καταστημάτων που έχουν λάβει πρόστιμο, δεν έχει πληρώσει. Μάλιστα, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα δεν έχουν καταβάλλει  ούτε ευρώ από τον Μάϊο. Ένα ποσοστό περίπου 40% έχει καταφύγει στις αρμόδιες επιτροπές αντιρρήσεων των ελεγκτικών μηχανισμών για να μην πληρώσουν τα υψηλά πρόστιμα. Αυτό φαίνεται να το καταφέρνει τελικά μόνο στις τρεις επιχειρήσεις. 

Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: «Χάσαμε ζωές που θα μπορούσαν να έχουν σωθεί»

Από την άλλη με ενστάσεις έχουν γεμίσει γραφεία της ΓΑΔΑ .Υπολογίζεται ότι περίπου το 50 με 60% των πολιτών δηλώνει πως «αδίκως του επιβλήθηκε πρόστιμο» και ένα μεγάλο μερίδιο υποστηρίζει πως έχει αναπνευστικό πρόβλημα,  γι’ αυτό δεν φοράει μάσκα. Σύμφωνα με στελέχη της Ελληνικής αστυνομίας, μόλις το 10% των πολιτών έχει καταβάλει τα πρόστιμα για τη μη τήρηση των υγειονομικών κανόνων. Από 1 Ιουλίου μέχρι 1 Νοεμβρίου έχουν «πέσει καμπάνες» που αγγίζουν τα 9 εκατομμύρια. Όμως, αν συνυπολογίσουμε τους ελέγχους από τις αρχές Μαρτίου τότε μιλάμε για πρόστιμα περίπου 18 εκατομμυρίων.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top