Σέρρες: Ετοιμάζονται νέοι τάφοι για τα θύματα του κορωνοϊού

«Ελπίζουμε να μη χρειαστούν αλλά εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι»

Η ενημέρωση για τα κρούσματα που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ- ρεπορτάζ κεντρικού δελτίου Star

Νέους χώρους ταφής άνοιξε ο δήμος Σερρών στα Β’ κοιμητήρια για τα θύματα του κορωνοϊού, όπως μεταδίδει το epilogestv. Ήδη δημιουργήθηκαν 35 νέοι τάφοι στην άκρη του κοιμητηρίου, στο πλαίσιο σχεδίου ετοιμότητας για ενδεχόμενη αυξημένη ανάγκη ταφής. 

Κορωνοϊός: Σε μίνι lockdown από σήμερα Ιωάννινα και Σέρρες

«Εδώ και δύο μέρες το μηχάνημα του δήμου έχει ανοίξει 35 θέσεις ταφής στην άκρη του κοιμητηρίου, που ελπίζουμε να μη χρειαστούν. Εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Διαμορφώνεται ο χώρος κατάλληλα. Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο, η ταφή πρέπει να γίνεται σε ειδικό χώρο υποχρεωτικά. Αυτός ο χώρος έχει οριστεί να είναι στα β’ κοιμητήρια στον δήμο Σερρών, καθώς εκεί υπάρχει ελεύθερος χώρος» είπε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Ταϊρης στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι των Σερρών, «Επιλογές TV».

Eικόνα από τους νέους τάφους που ανοίχτηκαν στο β' κοιμητήριο Σερρών

Eικόνα από τους νέους τάφους που ανοίχτηκαν στο β' κοιμητήριο Σερρών- πηγή: epilogestv

Η διοίκηση του δήμου Σερρών προχώρησε στην υλοποίηση ενός σχεδίου που αποτελεί αναγκαιότητα και δεν έχει να κάνει με το ότι ανησυχεί για αυξημένα κρούσματα από τον κορωνοϊό. Το β΄ κοιμητήριο του Δήμου Σερρών  θα πρέπει να έχει την υποδομή να καλύψει αυξημένες ανάγκες ταφής που ενδεχομένως να δημιουργηθούν στο μέλλον.

Υπενθυμίζεται ότι η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες και περιοχές της Μακεδονίας είναι στο «κόκκινο», ενώ ενδεικτικά μόλις χθες από το σύνολο 3.209 νέων κρουσμάτων, 905 καταγράφηκαν στη Θεσσαλονίκη, 166 στην Πέλλα, 101 στο Κιλκίς και 72 στις Σέρρες. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top