Kορωνοϊός: Πρόστιμο σε ελαιοτριβείο που εξυπηρέτησε χωρίς ραντεβού

Ελέγχοι της ΕΛ.ΑΣ και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

Στο βίντεο η απάντηση Μητσοτάκη για το θέμα της ελαιοσυγκομιδής όταν ανακοινώθηκε το δεύτερο lockdown

Ελέγχους μέχρι και στα ελαιοτριβεία διεξάγουν οι αστυνομικές αρχές σε συνεργασία με τους ελεγκτές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, προκειμένου να εξακριβώσουν αν τηρούνται τα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορωνοϊού. Υπενθυμίζεται ότι στο δεύτερο lockdown υπήρξε ειδική μέριμνα για την ελαιοσυγκομιδή, μιας που είναι η εποχή της. 

Με lockdown πώς θα γίνει η ελαιοσυγκομιδή; - Τι απάντησε ο Μητσοτάκης

Χθες Δευτέρα, οι αρχές προχώρησαν σε έλεγχο σε τρία ελαιοτριβεία και σε μία βιομηχανία ρητινών στην περιοχή των Μεγάρων.

Διαπιστώθηκε ότι οι επιχειρήσεις τηρούσαν το μέτρο για γενική χρήση μάσκας από το προσωπικό και από όλους τους πελάτες, καθώς και της τήρησης αποστάσεων 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων/ εργαζόμενων.

Μάζεμα ελιάς: Τα έγγραφα που πρέπει να έχουν όσοι μετακινηθούν εκτός νομού

Επίσης, οι επιχειρήσεις λειτουργούσαν με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό για την παροχή των υπηρεσιών. Ωστόσο, επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ σ’ ένα ελαιοτριβείο για μη τήρηση της υποχρέωσης εξυπηρέτησης πελατών μόνο κατόπιν ραντεβού, τα οποία καταγράφονται σε σχετικό κατάλογο.

Οι έλεγχοι σε επιχειρήσεις, βιομηχανίες και λοιπούς χώρους παροχής εργασίας θα συνεχιστούν εντατικά τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των εργαζομένων και να περιοριστεί η διασπορά του SARS COV-2, λόγω μη τήρησης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού στους χώρους αυτούς.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top