Με lockdown πώς θα γίνει η ελαιοσυγκομιδή; - Τι απάντησε ο Μητσοτάκης

Ουρές στα κομμωτήρια - Θα δοθεί παράταση λειτουργίας;

Ειδική αναφορά για το μάζεμα των ελιών έκανε ο πρωθυπουργός μετά την ανακοίνωση για το καθολικό lockdown τις επόμενες τρεις εβδομάδες. 

Σε καθολικό lockdown έως τις 30 Νοεμβρίου η χώρα

Ερωτηθείς τι θα γίνει με την ελαιοκομική περίοδο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα για όλες τις εποχικές εργασίες, όπως η ελαιοσυγκομιδή.

Γιατί τώρα lockdown; - Τι συνέβη κι άλλαξε γνώμη ο Μητσοτάκης

«Η ασφάλεια της πρωτογενούς παραγωγής και η εξασφάλιση της τροφοδοσίας είναι σημαντικές και θα υπάρχουν μέριμνες και για τους εργαζόμενους στο μάζεμα ελιών» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι διευκρινίσεις θα γίνουν γνωστές κατά την ενημέρωση Χαρδαλιά, το απόγευμα. 

Στο μεταξύ, στο άκουσμα της είδησης για το νέο lockdown «ξεσάλωσαν» οι χρήστες στο twitter. «Οι ελιές θα μαζευτούν μόνες τους ορε σύντροφοι;» έγραψε χρήστης. 

Υπενθυμίζεται ότι η συγκομιδή της ελιάς γίνεται συνήθως τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, ανάλογα με την ποικιλία και την περιοχή.

Ουρές στα κομμωτήρια - Θα δοθεί παράταση λειτουργίας;

Ενόψει του δεύτερου lockdown, αυξημένη κίνηση παρατηρείται σε κουρεία και κομμωτήρια, τα οποία θα παραμείνουν κλειστά για τις επόμενες τρεις εβδομάδες. 

Πληροφορίες λένε ότι υπάρχουν σκέψεις στην κυβέρνηση για παράταση της λειτουργίας τους, για ακόμη μία εβδομάδα. Δηλαδή να κλείσουν το ερχόμενο Σάββατο 14 Νοεμβρίου, ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός. Μένει να μάθουμε αν θα ισχύσει κάτι τέτοιο, κατά τις ανακοινώσεις Χαρδαλιά. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top