Ισόβια στον 49χρονο αδελφοκτόνο των Χανίων

Είχε πυροβολήσει τον 72χρονο αδελφό του στην πλατεία του χωριού, το 2019

δικαστική αίθουσα

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης για τον 49χρονο που σκότωσε τον 72χρονο αδερφό του στην πλατεία του χωριού Ασή Γωνιά στην Κρήτη, τον Ιούλιο του 2019.

«Τον σκότωσε στο μισό μέτρο» - Στον ανακριτή ο αδελφοκτόνος της Κρήτης

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων τον καταδίκασε σε ισόβια για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας απο πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του περί μειωμένου καταλογισμού λόγω ψυχιατρικών προβλημάτων.

Αδελφοκτόνος Χανιά: Οι κτηματικές διαφορές όπλισαν το χέρι του

Το έγκλημα είχε προκαλέσει σοκ .Ο 49χρονος μάλιστα πυροβόλησε τον αδερφό του και στη συνέχεια εξαφανίστηκε  με την αστυνομία να τον αναζητά. Τελικά παραδόθηκε λίγες ημέρες αργότερα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν καταλάβαινε τι έκανε.

Έγκλημα στα Χανιά: Σκότωσε τον αδελφό του στην πλατεία του χωριού

Ο άτυχος 72χρονος ήταν ένας άνθρωπος ήρεμος και ευκατάστατος που μετά από χρόνια δουλειάς στο εξωτερικό είχε επιστρέψει στη γενέτειρά του, όπου διατηρούσε άριστες σχέσεις με τους συγχωριανούς του. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο 49χρονος δεν διατηρούσε πάντοτε τις καλύτερες σχέσεις με τον αδερφό του.

O δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Απόστολος Λύτρας

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος Απόστολος Λύτρας δήλωσε στο star.gr: «Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του κατηγορουμένου για αναγνώριση ελαφρυντικών επιβάλλοντας την ανώτερη ποινή, της ισόβιου καθείρξεως. Απο την απόφαση η οικογένεια του θανόντος είναι ικανοποιημένη. Βέβαια ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν ότι δολοφόνος του δικού τους ανθρώπου ήταν ο ίδιος του ο αδελφός».

της Τασούλας Παπανικολάου

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top