Θεσσαλονίκη: Το «Άγιος Παύλος» θα δέχεται αποκλειστικά ασθενείς με κορωνοϊό

Ποιο είναι το σχέδιο αξιοποίησης κλινών των νοσοκομείων στη συμπρωτεύουσα;

Στο βίντεο βλέπουμε την ανάλυση για τα χθεσινά κρούσματα της πανδημίας στη χώρα μας

To νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» της Θεσσαλονίκης θα λειτουργεί πλέον αποκλειστικά για ασθενείς με Covid-19, ενώ έχει ήδη εκκενωθεί από άλλους ασθενείς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε ιδιωτικές κλίνες. 

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Υγείας, το νοσοκομείο δε θα εφημερεύει πλέον, αλλά θα δέχεται όλες τις ώρες ασθενείς με covid-19, οι οποίοι πρέπει να νοσηλευτούν και δεν έχουν βρει κλίνη σε άλλα νοσοκομεία, λόγω πληρότητας.

Το νοσοκομείο Άγιος Παύλος διαθέτει συνολικά 93 κλίνες για ασθενείς με Covid-19, στη μία εκ των οποίων υπάρχει δυνατότητα να μπορεί ο νοσηλευόμενος να κάνει αιμοκάθαρση εφόσον είναι αιμοκαθαιρόμενος, και 8 κλίνες ΜΕΘ. Προς το παρόν είναι κατειλημμένες οι 40 εκ των 93 κλινών και 7 εκ των 8 κλινών ΜΕΘ.

Δώδεκα νέοι νεκροί από κορωνοϊό- Η μία 49 ετών που δε βρισκόταν σε ΜΕΘ

Στη Θεσσαλονίκη, το μοναδικό νοσοκομείο που δεν δέχεται καθόλου ασθενείς με Covid-19 είναι το αντικαρκινικό νοσοκομείο Θεαγένειο, στου οποίου τις ΜΕΘ νοσηλεύονται ογκολογικοί και άλλοι ασθενείς. Οι ογκολογικοί ασθενείς που νοσούν παράλληλα από κορωνοϊό μπορούν να νοσηλευτούν μόνο σε άλλα νοσοκομεία. 

Το σχέδιο μεταφοράς ασθενών του ΕΟΔΥ

Για την αποφυγή της περαιτέρω διασποράς του ιού, αλλά και για την καλύτερη αξιοποίηση των κλινών των νοσοκομείων, ο ΕΟΔΥ έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο μεταφοράς ασθενών που δεν πάσχουν από Covid-19, σε άλλα νοσοκομεία. Το σχέδιο αυτό ακολουθούν και τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Κορωνοϊός: Τρεις φορές την εβδομάδα η ενημέρωση - Παρών και ο Κικίλιας

Για παράδειγμα, το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στο πλαίσιο της εφαρμογής του σχεδίου του ΕΟΔΥ ολοκλήρωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο τη μεταφορά ασθενών που δεν πάσχουν από κορωνοϊό στο 424 και στο ΨΝΘ, ενώ στα νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος έχουν αυξηθεί οι κλίνες για ασθενείς με Covid-19 και οι ασθενείς που δεν έχουν κορωνοϊό μεταφέρθηκαν σε άλλες κλινικές του νοσοκομείου, όπου έχει μειωθεί ο αριθμός των νοσηλευομένων, και σε περίπτωση που οι κλίνες δεν θα επαρκούν προβλέπεται η μεταφορά της Ουρολογικής Κλινικής στο Γεννηματάς.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top