Εφιαλτική κατάσταση στις ΜΕΘ- Χωρίς κενά κρεβάτια πολλά νοσοκομεία

Νοσούν από κορωνοϊό 500 υγειονομικοί σε όλη τη χώρα

Στο κόκκινο είναι οι ΜΕΘ σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Ήδη έχουν αρχίσει να μεταφέρονται ασθενείς σε εντατικές ιδιωτικών κλινικών για να υπάρξει αποσυμφόρηση. Για «επιλογή ασθενών», κάνει λόγο η ΠΟΕΔΗΝ. Τις τελευταίες ημέρες «χτυπήθηκαν» από τον ύπουλο ιό και δεκάδες υγεινομικοί, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση.  

«Οι ΜΕΘ έχουν εκκενωθεί, οι ασθενείς έχουν πάει στον ιδιωτικό τομέα. Παίρνουμε κρεβάτια και προσωπικό δυστυχώς από άλλες ειδικότητες» δηλώνει η Δάφνη Κατσίμπα, Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης.

Προ των πυλών νέο lockdown - Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις εκτός νομού

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του ΠΟΕΔΗΝ δηλώνει: «Οι κλίνες είναι ανεπαρκέστατες και βλέπουμε τώρα πια να γίνεται επιλογή ασθενών ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει. Ηλικιωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται σε κλινικές νοσοκομείων που δεν διαθέτουν ΜΕΘ κορωνοιου. Χθες είχαμε τον θάνατο 92χρονου στις Φιλιάτες. 

Στην Αττική νοσηλεύονται στις ΜΕΘ για covid-19 104 ασθενείς και οι κενές κλίνες είναι 40. Tο «Σωτηρία» έχει μόνο πέντε κενά κρεβάτια, ενώ στη Θεσσαλονίκη νοσηλεύονται στην εντατική 71 άτομα και οι κενές κλίνες είναι 31. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στα νοσοκομεία «Παπανικολάου», «Παπαγεωργίου» και «Γεώργιος Γεννηματάς» δεν υπάρχει ούτε ένα κενό κρεβάτι. Οι κενές κλίνες ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη για γενικά περιστατικά είναι 40. 

Νοσούν από κορωνοϊό 500 υγειονομικοί σε όλη τη χώρα

Μέσα σε αυτή την τόσο δύσκολη κατάσταση, αυτή τη στιγμή σε όλη τη χώρα νοσούν από covid-19 500 υγεινομικοί. Τις τελευταίες μέρες, στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης «χτυπήθηκαν» από κορωνοϊό περισσότεροι από 63 γιατροί και νοσηλευτές, στο ΑΧΕΠΑ πάνω από 40 και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων 13. 

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα στο Παπαγεωργίου ότι ειδικευόμενους στην κλινική covid-19 έχουμε οφθαλμίατρους, δερματολόγους και έναν νευρολόγο!» δηλώνει η Δάφνη Κατσίμπα. 

Κορωνοϊός: 2.646 νέα κρούσματα - 823 στη Θεσσαλονίκη και 588 στην Αττική!

Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται από σήμερα και θα μείνει όσο χρειαστεί, η διοίκηση του ΕΚΑΒ. Στόχος είναι ο πλήρης συντονισμός της ενεργοποίησης όλων των επιχειρησιακών πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση και διαχείριση της δύσκολης κατάστασης. 

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο ειδήσεων του Star εδώ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top