Κορωνοϊός: Μετά τα Λύκεια ανοιχτό ενδεχόμενο να κλείσουν και τα Γυμνάσια

Τι σενάρια συζητάει η αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Υγείας

σχολείο

Σε συνεχείς συζητήσεις βρίσκεται η αρμόδια Επιτροπή του υπουργείου Υγείας, για το αν εκτός από τα Λύκεια πρέπει να κλείσουν και τα Γυμνάσια. Η συζήτηση προς το παρόν επικεντρώνεται στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες που έχουν αυξημένα κρούσματα. 

Lockdown: Γιατί έκλεισαν μόνο τα Λύκεια και όχι όλα τα σχολεία

Η Επιτροπή κρίνει ότι είναι σκόπιμο να εφαρμοστεί η τηλεκπαίδευση και για το Γυμνάσιο, όπως ανεφέρει δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, καθώς σύμφωνα με έρευνα όσο μεγαλύτερη είναι η ηλικία των παιδιών τόσο προσομοιάζουν στους ενήλικες και ως συνέπεια, δίνεται η δυνατότητα να μολυνθούν με τον ιό και να τον μεταδώσουν.

Έως αυτή την ώρα οι ειδικοί έχουν εφαρμόσει το μέτρο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μόνο στο Λύκειο, αλλά αν χρειαστεί θα το εφαρμόσουν και στο Γυμνάσιο.

Στις «κόκκινες» περιοχές, μέσα στις οποίες εντάσσεται και η Αττική δεν υπάρχει προς το παρόν πρόθεση να κλείσουν τα Λύκεια και τα Γυμνάσια, ωστόσο εάν ο αριθμός των κρουσμάτων από την πανδημία αυξηθεί δραματικά τότε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, όπως προκύπτει από την Επιτροπή. 

Εδώ να σημειωθεί ότι στις περιοχές που ήταν στο «κόκκινο», έγιναν δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τους οποίους προέκυψε ότι το ποσοστό θετικότητας στα τεστ ήταν στο 0,6%, δηλ. κάτω της μονάδας. Τέσσερα μόνο τεστ, από τα 660 στο σύνολο, βρέθηκαν θετικά σε αυτές τις περιοχές.

Lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες: Κλείνουν Λύκεια και ΑΕΙ

Ωστόσο,οι ειδικοί αποφάσισαν ότι καλό είναι για τα Λύκεια της Θεσσαλονίκης και των Σερρών να εφαρμοστεί τηλεκπαίδευση. Και αυτό γιατί υπάρχουν φόβοι ότι σε περιοχές που υπάρχει μεγάλη διασπορά, μπορεί να μπει ο ιός στα σχολεία μέσα από την κοινότητα.

Στις «κόκκινες» περιοχές, πάντως, δε θα γίνεται τηλεκπαίδευση μόνο στα πανεπιστήμια. Θα ισχύει το ίδιο και για τα ιδιωτικά κολέγια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top