Βοτανικός: Άνοιξε τις πύλες του το πρώτο τζαμί της Αθήνας

To «ευχαριστώ» των μουσουλμάνων - Αντιδρούν οι κάτοικοι

Το μουσουλμανικό τέμενος στο Βοτανικό ξεκίνησε, εν μέσω πανδημίας, τη λειτουργία του τη Δευτέρα. Μουσουλμάνοι που ζουν στην πρωτεύουσα προσευχήθηκαν τηρώντας όλα τα μέτρα για τον κορωνοϊό

Τα πρωτόκολλα για τον κορωνοϊό που ισχύουν για τις χριστιανικές εκκλησίες, τηρήθηκαν στο ακέραιο και στο μουσουλμανικό τέμενος. Για να μπει κάποιος στο τζαμί, θα πρέπει να βάλει αντισηπτικό στα χέρια του μπαίνοντας στην κεντρική είσοδο, να φορέσει τα ποδονάρια και να πάρει ένα ειδικό χαρτί που θα ακουμπήσει κάτω για να προσκυνήσει.

Οδηγίες για τους μουσουλμάνους / Eurokinissi

Αντιδρούν οι κάτοικοι

Με την πρώτη προσευχή, ήρθαν κι οι πρώτες αντιδράσεις από κατοίκους της περιοχής. «Να φύγουν από δω, μακριά από τον Βοτανικό. Είμαστε Έλληνες» είπε ένας από τους κατοίκους της περιοχής.

Εγγύηση ότι δε θα παρεισφρήσουν ακραία στοιχεία στο ισλαμικό τέμενος, αποτελεί ο ο 49χρονος σουνίτης Μοχάμεντ Ζακί, ο πρώτος ιμάμης της Αθήνας. Είναι Έλληνας πολίτης, μορφωμένος και οικονομικός μετανάστης. Ήρθε στη χώρα μας από το Μαρόκο πριν από 25 χρόνια.

Αντισηπτικό στο τζαμί της Αθήνας / Eurokinissi

«Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο "ευχαριστώ" για την Ελλάδα και τους Έλληνες» είπε. 

Το Star βρέθηκε και σε ένα από τα άτυπα μουσουλμανικά τεμένη που υπάρχουν στο κέντρο της Αθήνας. Προς το παρόν, όσοι προσεύχονται εκεί δείχνουν να σέβονται πλήρως το «δώρο» της ελληνικής πολιτείας. 

Υπενθυμίζεται όμως ότι με το άνοιγμα του επίσημου τεμένους, τα άτυπα θα πρέπει να κλείσουν. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top