Τζιτζικώστας: «Αφόρητη πίεση στα νοσοκομεία λόγω κορωνοϊού»

Στα 40 έτη ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων

Δύσκολη είναι η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, όπου τις τελευταίες ημέρες υπήρξε «έκρηξη» κρουσμάτων κορωνοϊού, ξεπερνώντας πολλές φορές ακόμα και την Αττική.

Κορωνοϊός: 1.152 νέα κρούσματα - 362 στην Αττική και 210 στη Θεσσαλονίκη

Όπως είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι πολύ κακή. «Τις προηγούμενες ημέρες φτάσαμε ως και το 90% της δυναμικότητας των ΜΕΘ για Covid. Τώρα με κάποιες μετατροπές που έκανε το υπουργείο Υγείας φτάσαμε στο 70%» είπε.

Τόνισε μάλιστα τον κίνδυνο σε λίγο καιρό να μην υπάρχουν διαθέσιμες ΜΕΘ για άλλους ασθενείς ή ακόμα και τραυματίες ατυχημάτων. «Μέσα σε 20 ημέρες έγινε η τεράστια αύξηση, η οποία οδήγησε σε αυτή την κακή εικόνα ασφυξίας των ΜΕΘ» υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στη μέση ηλικία των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ο κ.Τζιτζικώστας αποκάλυψε ότι είναι περίπου τα 40 έτη. «Πριν από μία εβδομάδα ήταν στα 28 έτη. Οι μεγαλύτεροι άνθρωποι αρχίζουν να προσβάλλονται από τον ιό» συμπλήρωσε.

Κορωνοϊός: Αυξάνεται ο αριθμός των διασωληνωμένων - Πόσες ΜΕΘ είναι κενές

Σχετικά με την οικονομία της περιοχής, ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι ζήτησε από την κυβέρνηση ένα «έκτακτο σχέδιο διάσωσης», καθώς ο τουρισμός δεν πήγε καθόλου καλά φέτος. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top