Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για Θεσσαλονίκη μετά τη μεγάλη αύξηση κρουσμάτων

Θα προβλέπει και αεροκομιδή ασθενών με κορωνοϊό στην Αθήνα

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη Θεσσαλονίκη έθεσε σε εφαρμογή ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μετά και τη μεγάλη αύξηση το Σάββατο στον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού (από 540 την Παρσκευή σε 839 το Σάββατο).

Σύμφωνα το σχέδιο, που τέθηκε ήδη σε εφαρμογή, εξασφαλίστηκαν 43 νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID έτσι ώστε να αυξηθεί η δυναμικότητα του ΕΣΥ στη Θεσσαλονίκη.

Πώς αλλάζει η ζωή μας από την Τρίτη με τη μίνι καραντίνα

Πιο αναλυτικά, προστίθενται 8 κλίνες ΜΕΘ-COVID στο ΓΝΘ «Άγιος Παύλος», 10 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς», 10 κλίνες στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, 4 κλίνες στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, 6 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου» και 5 κλίνες στο 
ΓΝ Χαλκιδικής.

Ο κ. Κικίλιας έχει καλέσει για να ενημερώσει τους αρμόδιους τομεάρχες των κοινοβουλευτικών κομμάτων, αύριο Δευτέρα 2 Νοεμβρίου και ώρα 14:00, στο υπουργείο Υγείας.

«Μη με διασωληνώσετε»: Συγκλονίζει περιγραφή νοσηλεύτριας στις Σέρρες

Αμέσως μετά την ενημέρωση, ο υπουργός θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη.

«Καμπανάκι» για πάνω από 3.000 κρούσματα από ειδικούς

Με το ρεκόρ των 2.000 κρουσμάτων να έχει ήδη σπάσει από το Σάββατο, οι λοιμωξιολόγοι προειδοποιούν πως δε θα αργήσει να σπάσει και το «φράγμα» των 3.000.

Ο καθηγητής Γενετικής Μανώλης Δερμιτζάκης, μιλώντας στον Σκάι, είπε πως μέχρι να αποδώσουν τα μέτρα, τα ημερήσια κρούσματα πιθανόν να φτάσουν και τα 3.000.

Το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση, προκειμένου να αποφύγουμε ένα γενικό lockdown, ειδικά τον μήνα των εορτών, τον Δεκέμβριο, που αποτελεί μήνα – ανάσα για την οικονομία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top